Ελλαδικό

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο με τίτλο “Πίσω απ’ τους… χειμώνες” της Ράνιας Λυμπεροπούλου στο Πνευματικό Κέντρο .

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου της μυθιστορήματος “Η ζωή δεν σταματά στο χθες” η αγαπημένη συγγραφέας επιστρέφει με μια ανθολογία οκτώ διηγημάτων μέσα από τα οποία παρακολουθούμε διαφορετικούς ανθρώπους σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους.

Οι κεντρικοί ήρωες είναι άνθρωποι του μόχθου που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δυσκολίες της πραγματικότητάς τους, κάποιοι που αποτυγχάνουν να υπερβούν τα όρια που θέτει η κοινωνία ή οι καταδικαστικές οικογενειακές προσδοκίες, έρωτες που χαρίζουν πίστη κι αισιοδοξία για καλύτερους κόσμους, αντιστάσεις ενάντια στις ορέξεις του πλούτου. Η δυσωδία της κατοχής και του Εμφυλίου τονίζονται μέσα από κάποιες διηγήσεις απλών ανθρώπων.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι Γεώργιος Φερετζάκης (δικηγόρος-συγγραφέας) και ο Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Λίνα Παπαβασιλείου δημοσιογράφος, οι οποία θα συντονίσει και την εκδήλωση και η Παναγιώτα Αντωνακοπούλου ποιήτρια. Την εκδήλωση θα κλείσουν με μουσική και τραγούδια απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.