Ο Πολιτιστικός Αντίλογος, το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Αλέξη Πανσέληνου «Ελαφρά ελληνικά τραγούδια». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 στις 19:30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Βιβλιόπολις, Νικηταρά 3 στην Καλαμάτα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Αντίλογου.

Το βιβλίο είναι μια πλατιά τοιχογραφία Αθήνα στα χρόνια 1950-1953, στην οποία ο συγγραφέας ανακαλεί τις εικόνες μιας εποχής που για εκείνον όρισαν για πάντα το πρόσωπο της πόλης του. Μια αναπαράσταση των πρώτων χρόνων μετά από μια αιματηρή δεκαετία με κατοχή και εμφύλιο, χωρίς καταφυγή σε αρχειακό υλικό, παρά μόνο με τη δύναμη της μυθιστορηματικής επινόησης που προσπαθεί να συναγωνιστεί σε αμεσότητα τα ντοκουμέντα, οπτικά και ηχητικά, της εποχής.

Έρωτες, ίντριγκες, συνωμοσίες, φτώχεια και δυστυχία, μια εποχή δύσκολης ανάρρωσης ενός κόσμου που μάτωσε και πείνασε. Οι ιστορίες του μυθιστορήματος μπλέκουν μεταξύ τους, στη διάρκεια της πρώτης τριετίας μιας ειρηνικής σειράς ετών, σημαδεμένων για πάντα από τα τραύματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Ελλαδικό