Με κέφι και γιορτινό αέρα η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει άλλη μια συνάντηση με το κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας Καλαμάτας, των παιδικών χωριών SOS αυτή τη φορά. Αυτό το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. η πρωτοχρονιάτικη Παραμυθοπαρέα θα ανακαλύψει όλα τα μυστικά του Άη Βασίλη χάρη στο παραμύθι “Άγιος Βασίλης-Ποιος; Πού; Πότε;” από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Τα παιδιά θα μάθουν ό,τι χρειάζονται για να γίνουν βοηθοί του Άη Βασίλη, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες της ζωής του:

– Πού μένει και τι κάνει κάθε μέρα;
– Πώς ξέρει τι δώρο θέλει κάθε παιδί;
– Πώς προφταίνει να πηγαίνει τα δώρα σε όλο τον κόσμο;
– Πώς μπαίνει μέσα στα σπίτια;

Σημείο συνάντησης αυτή τη φορά θα είναι η Λαϊκή Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στον 5ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa, με την υποστήριξη των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.

Τα παιχνίδια και τα παραμύθια θα είναι πολλά. Πολλοί θα είναι και οι επισκέπτες που θα παίξουν με τα παιδιά και θα αλληλεπιδράσουν δημιουργικά μαζί τους. Θα συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες της Μεσσηνίας Μ.Ε.Θ., Πειραματική Σκηνή, Αυτοσχέδια Σκηνή, Συν 1, Όψις (Βαλύρα), οι καλλιτέχνεςΔημήτρης Μπασλάμ, Νίκος Ξανθούλης, Γιάννης Καλατζόπουλος, η ομάδα παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού Ο κήπος με τις μιλιές και οι σπουδάστριες του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ.

Την επιμέλεια και εμψύχωση έχει αναλάβει η κυρία Άντζυ Μπούρα ενώ μαζί της θα βρίσκονται και άλλοι εμψυχωτές (Μαρία Χαρέα, Κατερίνα Γεωργικέα, Νάντια Ξυνού, Σπύρος Ρουμελιώτης, Γιώτα Αδαμοπούλου, Γιώτα Αηδώνη).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Mataroa: www.mataroa.org & www.facebook.com/mataroa.org 

και στο έντυπο της Παραμυθοπαρέας του Σαββάτου: www.static.squarespace.com

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.