Νέα συνάντηση ετοιμάζει η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου γι’ αυτό το Σάββατο 11 Ιανουαρίου. Πιστή στο ραντεβού της θα λάβει δράση για άλλη μια φορά στις 5:30 μ.μ. στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑΧΤΙΔΑ των εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Με δημιουργική διάθεση και πολλή φαντασία, θα μάθουν τα παιδιά για τους βιβλιόφιλους ή μήπως για τους…βιβλιοφάγους;  Η Τίτα Γραβιέρα, βιβλιοθηκονόμος, και ο βοηθός της, δύο χαριτωμένα ποντικάκια, είναι οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου που θα απασχολήσει αυτό το Σάββατο τους μικρούς παραμυθάδες “Όταν ο Βιβλιοπόντικας συνάντησε την Τίτα Γραβιέρα” του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, από τις εκδόσεις Πατάκη και υπόσχονται πολλή διασκέδαση και καλή παρέα.

Η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa, με την υποστήριξη των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.

Τα παιχνίδια και τα παραμύθια θα είναι πολλά. Πολλοί θα είναι και οι επισκέπτες που θα παίξουν με τα παιδιά και θα αλληλεπιδράσουν δημιουργικά μαζί τους. Θα συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες της Μεσσηνίας Μ.Ε.Θ., Πειραματική Σκηνή, Αυτοσχέδια Σκηνή, Συν 1, Όψις (Βαλύρα), οι καλλιτέχνες Δημήτρης Μπασλάμ, Νίκος Ξανθούλης, Γιάννης Καλατζόπουλος, η ομάδα παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού Ο κήπος με τις μιλιές και οι σπουδάστριες του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ.

Την επιμέλεια και εμψύχωση έχει αναλάβει η κυρία Άντζυ Μπούρα ενώ μαζί της θα βρίσκονται και άλλοι εμψυχωτές (Μαρία Χαρέα, Κατερίνα Γεωργικέα, Νάντια Ξυνού, Σπύρος Ρουμελιώτης, Γιώτα Αδαμοπούλου, Γιώτα Αηδώνη).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Mataroa: www.mataroa.org & www.facebook.com/mataroa.org 

και στο έντυπο της Παραμυθοπαρέας του Σαββάτου:  http://static.squarespace.com/static/523eeb24e4b0284d431c2da0/t/529d0b17e4b0b382fd4e2f9c/1386023703044/ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΡΕΑ.pdf 

 

Ελλαδικό
anna pavlou
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.