Η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου ετοιμάζεται για την πρώτη της συνάντηση για τη νέα χρονιά αυτό το Σάββατο 4 Ιανουαρίου. Οι μικροί παραμυθάδες τις παρέας αυτής θα διασκεδάσουν, θα παίξουν και θα υποδεχθούν το νέο έτος δημιουργικά. Όπως και στην προηγούμενη συνάντηση, έτσι και τώρα, θα έχουν για παρέα το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Η συνάντηση θα γίνει στη φιλόξενη Εστία Προσκόπων (Δημοσθένους και Σπετσών) στις 5:30 μ.μ.

Το παραμύθι που θα γνωρίσουν αυτή τη φορά τα παιδιά είναι το “Έξι γενναία μαϊμουδάκια στη ζούγκλα” του John O’ Leary, από τις εκδόσεις Σαββάλα. Τα έξι μαϊμουδάκια της ιστορίας θα διηγηθούν τη δική τους απίθανη ζωή παρασύροντας τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa, με την υποστήριξη των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.

Τα παιχνίδια και τα παραμύθια θα είναι πολλά. Πολλοί θα είναι και οι επισκέπτες που θα παίξουν με τα παιδιά και θα αλληλεπιδράσουν δημιουργικά μαζί τους. Θα συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες της Μεσσηνίας Μ.Ε.Θ., Πειραματική Σκηνή, Αυτοσχέδια Σκηνή, Συν 1, Όψις (Βαλύρα), οι καλλιτέχνεςΔημήτρης Μπασλάμ, Νίκος Ξανθούλης, Γιάννης Καλατζόπουλος, η ομάδα παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού Ο κήπος με τις μιλιές και οι σπουδάστριες του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ.

Την επιμέλεια και εμψύχωση έχει αναλάβει η κυρία Άντζυ Μπούρα ενώ μαζί της θα βρίσκονται και άλλοι εμψυχωτές (Μαρία Χαρέα, Κατερίνα Γεωργικέα, Νάντια Ξυνού, Σπύρος Ρουμελιώτης, Γιώτα Αδαμοπούλου, Γιώτα Αηδώνη).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Mataroa: www.mataroa.org & www.facebook.com/mataroa.org 

και στο έντυπο της Παραμυθοπαρέας του Σαββάτου:  http://static.squarespace.com/static/523eeb24e4b0284d431c2da0/t/529d0b17e4b0b382fd4e2f9c/1386023703044/ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΡΕΑ.pdf 

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.