Η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου συνεχίζει τις συναντήσεις της με καλή διάθεση και δημιουργικότητα. Αυτό το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, η Παραμυθοπαρέα θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και η συνάντηση θα γίνει στη βιβλιοθήκη του, που βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Οι μικροί παραμυθάδες θα βρίσκονται, όπως πάντα, στις 5:30 μ.μ. στην παρέα τους για να ζήσουν άλλη μια φανταστική ιστορία.

Αυτή τη φορά, την παρέα θα απασχολήσει ένα μικρό δεινοσαυράκι, ο Κάρολος. Ο Κάρολος πηγαίνει στο σχολείο, αλλά δε θέλει να μάθει, όπως οι άλλοι, να πετά και να βγάζει φωτιά από το στόμα του. Θέλει να γράφει ποιήματα! Το παραμύθι έχει τίτλο “Ο Κάρολος στο σχολείο των δράκων”, του Alex Cousseau, από τις εκδόσεις Νεφέλη. Παρέα με αυτό το παραμύθι θα παιδιά θα μάθουν για τα ποιήματα, τη διαφορετικότητα και θα περάσουν πάρα πολύ όμορφα!

Τι είναι η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου:

Η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa, με την υποστήριξη των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.

Τα παιχνίδια και τα παραμύθια θα είναι πολλά. Πολλοί θα είναι και οι επισκέπτες που θα παίξουν με τα παιδιά και θα αλληλεπιδράσουν δημιουργικά μαζί τους. Θα συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες της Μεσσηνίας Μ.Ε.Θ., Πειραματική Σκηνή, Αυτοσχέδια Σκηνή, Συν 1, Όψις (Βαλύρα), οι καλλιτέχνεςΔημήτρης Μπασλάμ, Νίκος Ξανθούλης, Γιάννης Καλατζόπουλος, η ομάδα παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού Ο κήπος με τις μιλιές και οι σπουδάστριες του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ.

Την επιμέλεια και εμψύχωση έχει αναλάβει η κυρία Άντζυ Μπούρα ενώ μαζί της θα βρίσκονται και άλλοι εμψυχωτές (Μαρία Χαρέα, Κατερίνα Γεωργικέα, Νάντια Ξυνού, Σπύρος Ρουμελιώτης, Γιώτα Αδαμοπούλου, Γιώτα Αηδώνη).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Mataroa: www.mataroa.org & www.facebook.com/mataroa.org 

και στο έντυπο της Παραμυθοπαρέας του Σαββάτου:  http://static.squarespace.com/static/523eeb24e4b0284d431c2da0/t/529d0b17e4b0b382fd4e2f9c/1386023703044/ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΡΕΑ.pdf 

 

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.