Για νέες παραμυθο-περιπέτειες ετοιμάζεται η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου. Όπως κάθε φορά, έτσι και αυτό το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, οι μικροί φίλοι της παρέας βάζουν σε δράση τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους και υποδέχονται άλλη μια ιστορία που κάτι έχει να τους “πει”. Η καθιερωμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 μ.μ. με μια έκπληξη αυτή τη φορά! Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας εγκαινιάζει τη συνεργασία της Παραμυθοπαρέας με τις θεατρικές ομάδες της Καλαμάτας, και φιλοξενεί γι’ αυτή τη φορά τους μικρούς παραμυθάδες στον χώρο της (Ευριπίδου 2, κοντά στο κολυμβητήριο).

Το βιβλίο που θα γνωρίσουν αυτή τη φορά τα παιδιά έχει τίτλο “Η γάτα κουμπάρα” της Σούλας Μητακίδου και της Ευαγγελίας Τρέσσου, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας, η γάρα Ρορό προτείνει στους συγκατοίκους της, τους ποντικούς να γίνουν κουμπάροι για να συμφιλιωθούν κι εκείνοι δέχονται με χαρά. Θα πετύχει άραγε αυτό το εγχείρημα;

Τι είναι η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου:

Η Παραμυθοπαρέα του Σαββάτου οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa, με την υποστήριξη των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.

Τα παιχνίδια και τα παραμύθια θα είναι πολλά. Πολλοί θα είναι και οι επισκέπτες που θα παίξουν με τα παιδιά και θα αλληλεπιδράσουν δημιουργικά μαζί τους. Θα συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες της Μεσσηνίας Μ.Ε.Θ., Πειραματική Σκηνή, Αυτοσχέδια Σκηνή, Συν 1, Όψις (Βαλύρα), οι καλλιτέχνεςΔημήτρης Μπασλάμ, Νίκος Ξανθούλης, Γιάννης Καλατζόπουλος, η ομάδα παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού Ο κήπος με τις μιλιές και οι σπουδάστριες του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ.

Την επιμέλεια και εμψύχωση έχει αναλάβει η κυρία Άντζυ Μπούρα ενώ μαζί της θα βρίσκονται και άλλοι εμψυχωτές (Μαρία Χαρέα, Κατερίνα Γεωργικέα, Νάντια Ξυνού, Σπύρος Ρουμελιώτης, Γιώτα Αδαμοπούλου, Γιώτα Αηδώνη).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Mataroa: www.mataroa.org & www.facebook.com/mataroa.org 

και στο έντυπο της Παραμυθοπαρέας του Σαββάτου:  http://static.squarespace.com/static/523eeb24e4b0284d431c2da0/t/529d0b17e4b0b382fd4e2f9c/1386023703044/ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΡΕΑ.pdf 

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.