Οι προοπτικές που έχει η Καλαμάτα, και κατ’ επέκταση η Μεσσηνία, δεν αφορούν μόνο τον τουριστικό, αλλά και τον ιατρικό κόσμο, με το συνδυασμό των δύο αυτών τομέων να δίνει ώθηση σε μια ανάπτυξη υπό μία διαφορετική κατεύθυνση και με πολύ πιο υγιή χαρακτηριστικά από αυτά του μαζικού τουρισμού.

Έτσι, βλέπουμε πολύ συχνά πλέον να διοργανώνονται συνέδρια πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας στην πόλη μας, με τον συνεδριακό τουρισμό να εδραιώνεται και να αποδεικνύει πως η Καλαμάτα έχει τις υποδομές να ικανοποιήσει πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις.

Κάτι τέτοιο, μόνο θετικά οφέλη μποεί να έχει για την Καλαμάτα, από οικονομική, από τουριστική – διαφημιστική αλλά και από επιστημονική άποψη.

Αυτή τη φορά θα διοργανωθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων, ένα συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν σπουδαίοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα.

Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα θα πραγματοποιήσει το συνέδριο κατά την περίοδο 26 – 28 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Elite.

Υπό την αιγίδα, δε, του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και των Συλλόγων Διαβητικών «Η Γλυκιά Μεσσηνία» και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, το Σάββατο 28 Ιουνίου, από τις 18.00 έως τις 20.30, σε αίθουσα του ξενοδοχείου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση προς το κοινό από εξειδικευμένους ιατρούς.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.empakan.gr

 

Ελλαδικό
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.