Η Ομάδα “Πάμε βόλτα” θα συμμετάσχει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στις δράσεις και στις εκδηλώσεις της Ομάδας Vamvakou Revival στο ορεινό χωριό του Πάρνωνα. 

Αρχικά θα επισκεφτεί το σχολείο της Βαμβακούς, στο οποίο πραγματοποιείται το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή Βαμβακούς με την υποστήριξη της Vamvakou Revival. Η αρχή του χρονολογείται το 2013 σε μια προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων της Βαμβακούς και της Λακωνίας ευρύτερα.

Μια γιορτή που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει, ωριμάζει και εξελίσσεται προσελκύοντας πλέον εκατοντάδες επισκέπτες. Γνωστά ονόματα της Γαστρονομίας, εκθέτες τοπικών προϊόντων και καλλιτέχνες συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Η Σπαρτιάτισσα σεφ Ιωάννα Μπουρλόκα και το Μπαλκόνι του Ταϋγέτου θα παρουσιάσουν αλμυρές και γλυκιές συνταγές με βάση το καρύδι. Η παρουσίασή τους θα ξεκινήσει στις 12:30. Μεταξύ των συνταγών θα μεσολαβήσει μια χορευτική παράσταση μικρού μήκους από τη Λαογραφική Ομάδα Λακωνίας που συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Βαμβακούς και όπως σε κάθε γιορτή, έτσι κι εδώ, δε μπορεί να λείπει η μουσική και το τραγούδι, τα οποία θα επιμελείται το μουσικό σχήμα Πεντάηχον!

Αργότερα η ομάδα “Πάμε βόλτα” θα επισκεφτεί την έκθεση παλαιών αντικειμένων. Στον εσωτερικό χώρο του σχολείου αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών ζωντανεύουν σε μία έκθεση παλαιών αντικειμένων της Βαμβακούς, η οποία αναμένεται να πλημμυρίσει με αγάπη και μεράκι. Ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από παλιά έπιπλα, ασημικά, ασπρόμαυρες φωτογραφίες εποχής, είδη λαϊκής τέχνης, συλλογές και κοσμήματα. 

Η ομάδα θα έχει, επίσης, τη δυνατότητα να κάνει ποδηλασία (10χλμ) με ηλεκτρικό ποδήλατο. (Τα πρώτα 20 λεπτά είναι δωρεάν,ενώ η ταυτότητα είναι απαραίτητη).

Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει στις 09:00 το πρωί μέσω Ταϋγέτου, ενώ η αναχώρηση από Βαμβακού θα γίνει στις 17:00 μέσω του αυτοκινητόδρομου Σπάρτης-Λεύκτρου.

Τρόπος μετακίνησης: το βανάκι της ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 6936-518550.

Ελλαδικό