Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και τον Παιδαγωγικό Φιλότεχνο Όμιλο Φάριδος (Τμήμα Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης), παρουσιάζει την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 21:00 τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «54 ημέρες: η πορεία προς την αιωνιότητα»,  στον υπαίθριο χώρο* του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η Ομάδα Πάμε Βόλτα οργανώνει εκδρομή για τους φίλους της για να δουν την παράσταση. Η μεταφορά θα πραγματοπιηθεί με το 7θέσιο αμάξι της Ομάδας. Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει στις 19:00. Η μετάβαση προς τη Σπάρτη θα γίνει μέσω Ταϋγέτου και η επιστροφή μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 10 ευρώ. Για συμμετοχές καλείτε στο τηλέφωνο 6936518550.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην άλωση της Πόλης και στον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Κεντρικό θέμα της αποτελούν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης, όπως αυτά καταγράφηκαν από μάρτυρες της εποχής και επιβίωσαν έως τις μέρες μας μέσω τραγουδιών από διάφορες περιοχές.

Η αφήγηση των αποσπασμάτων θα συνοδεύεται από βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης για τα «Παλαιολόγεια».

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη στεγασμένη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης.

Ελλαδικό