Η Ομάδα πάμε βόλτα, στα πλαίσια της ανάδειξης σημαντικών αρχαιολογικών τοπόσημων του νομού μας, θα επισκεφτεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, τον Θολωτό τάφο Άνω Εγκλιανού και το Ανάκτορο Νέστορος.

Οι επισκέψεις παρουσιάζονται παρακάτω:

Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας

Στις συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνονται:
– Αγγεία και αντικείμενα μικροτεχνίας, μεσοελλαδικών και μυκηναϊκών χρόνων από τις θέσεις Περιστεριά, Ρούτση, Βολιμίδια, Τραγάνα κ.ά.
– Κινητά ευρήματα από το Ανάκτορο του Νέστορος στον Εγκλιανό.

Θολωτός τάφος Άνω Εγκλιανού

Ανάκτορο Νέστορος

Η ακμή του καλύπτει την περίοδο από το 1300 π.Χ. έως το 1200 π.Χ. περίπου. Καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά στα τέλη του 13ου αιώνα π.Χ. ή στις αρχές του 12ου αιώνα π.Χ.
Στα 1939, ο Κ. Κουρουνιώτης επισήμανε το Ανάκτορο που την έρευνά του ολοκλήρωσε ο Carl Blegen από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati των ΗΠΑ. Με την κήρυξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου οι ανασκαφές διεκόπησαν. Επαναλήφθηκαν το 1952 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος είναι μια από τις σημαντικότερες θέσεις της Μυκηναϊκής εποχής σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η επίσκεψη στο Ανάκτορο Νέστορα θα γίνει με τη βοήθεια αρχαιολόγου. Η επιστροφή θα γίνει μέσω Πύλου για καφέ-φαγητό. Η μετακίνηση θα γίνει με το 7θέσιο αμάξι της Ομάδας.

Εισιτήριο εισόδου για το μουσείο: 2 ευρώ
Eισιτήριο εισόδου για τον αρχαιολογικό χώρο: 6 ευρώ

Κράτηση θέσεων έως το Σάββατο (20:30)

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6936518550

Ελλαδικό