Η ομάδα ”ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ” ξαναχτυπά και μας πάει βόλτα στους προσφυγικούς συνοικισμούς της πόλης, οργανώνοντας ξενάγηση την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην περιοχή του Κορδία.

Οι πρόσφυγες σ’ αυτόν το συνοικισμό ήταν, κυρίως, Αρμένηδες και Μικρασιάτες από το Τσανακαλέ, το Αϊβαλί και την Κωνσταντινούπολη. Το όνομα ”Κορδίας” προέρχεται από τον ιδιοκτήτη της έκτασης, που τη δώρησε για να κατασκευαστούν οι οικισμοί.

Η ξενάγηση που έχει προγραμματιστεί, θα γίνει από το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Δικαιουλάκο και από κατοίκους της περιοχής, ενώ ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η ταβέρνα ”Μουριά”.

Οι ξεναγήσεις που διοργανώνει η ομάδα ”ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ” αποτελούν μια πρωτότυπη και αξιέπαινη πρωτοβουλία, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της πόλης μας και να διασκεδάσουμε αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τις ομορφιές της.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Σωτήρη Θεοδωρόπουλο στο τηλέφωνο 6976 856885 και στον κ. Βασίλη Χάντζο στο 6942 018744.

Ελλαδικό
Xara Koulopoulou
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.