Η Ομάδα πάμε βόλτα αποχαιρετά το 2021 με πολύπλευρες δράσεις

Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής ”Όνειρα σε μαύρο φόντο” του Δημήτρη Ηλιόπουλου. Στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (4ος όροφος Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας).

Ενσωματωμένη εικόνα

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021Εκδρομή στα Φιλιατρά με αφορμή δύο εκθέσειςΟ καταστροφικός σεισμός του 1886 τα ισοπέδωσε. Εκατοντάδες νεκροί. Ακαριαία, τα Φιλιατρά έπαψαν να είναι ο τόπος εξαγωγής σταφίδας και λαδιού σε ευρωπαϊκές πόλεις. Ο οικισμός επανασχεδιάστηκε με καλοσχεδιασμένη ρυμοτομία. Εξαιρετικά πετρόκτιστα κτήρια με νεοκλασικά στοιχεία μαρτυρούν την εποχή που η πόλη ήκμαζε. 
Ο χώρος που φιλοξενεί την εντυπωσιακή πλατεία (που άρχισε να παίρνει την νέα μορφή της το 1871) ήταν κτήμα του γιου του Αλή Πασά. Ο Καποδίστριας την παραχώρησε στον ομώνυμο Δήμο για να ανεγερθεί σχολείο και να φυτευτούν καλλιέργειες. 

Ενσωματωμένη εικόνα

Τα κτήρια του πρώην Δημαρχείου στέγαζαν κάποτε την αγορά. Η κατασκευή δημόσιου Ρολογιού ήταν επιβεβλημένη τότε…(με παραγγελία από το Μιλάνο)

Ενσωματωμένη εικόνα

Το κομψό και περίτεχνο συντριβάνι κατασκευάστηκε στη Φλωρεντία.

Ενσωματωμένη εικόνα

Στο επίνειο της κωμόπολης, βρισκόταν η αρχαία Εράνα, αρχιτεκτονικά μέλη της οποίας χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τοίχου, στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.

Οι δύο εκθέσεις που θα επισκεφτούμε είναι οι εξής : 

«Βουλή των Ελλήνων – Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», που έχει οργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Η έκθεση φιλοξενείται στο «Κτήριο Σπέντζα» στα Φιλιατρά, σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας και την Επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821-2021» 

‘Εκθεση ιστορικών γεγονότων του 1821 στο Πάρκο της ΒλαχέρναςΑναχώρηση από Καλαμάτα στις 9 πμΚόστος συμμετοχής : 16 ευρ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφ 6936-518550

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 9.45 μμ

Χειμερινό ηλιοστάσιοΑποχαιρετούμε το φθινόπωρο και καλωσορίζουμε τον χειμώνα με ιδιαίτερο δείπνοστο Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας (Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας)

Πληροφορίες για το μενού στο Facebook της Ομάδας ή στο τηλέφωνο 6936-518550

Ελλαδικό