Το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ένα ξεχωριστό παιδικό Καρναβάλι στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020!

Λόγω κακοκαιρίας το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, αλλάζουν τόσο η ώρα, όσο και ο τόπος που ήταν αρχικά προγραμματισμένα να γίνουν τα παιδικά παιχνίδια στο πλαίσιο του 1ου Παιδικού Καρναβαλιού Καλαμάτας. Έτσι αντί για την προκυμαία το πρωί του Σαββάτου, τα παιχνίδια θα γίνουν στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας στο στεγασμένο χώρο των βιολογικών στις 17:00.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η παιδική καρναβαλική παρέλαση από την αρχή της Αριστομένους (πεζόδρομος) μέχρι το τέλος της πλατείας στο νότιο μέρος της, όπου θα μπαίνουν στη πλατεία για να αρχίσει το πάρτι και το show του μάγου. Στην πλατεία θα έχει κάδους ανακύκλωσης στους οποίους θα αφήσουν τις στολές τους στη λήξη της εκδήλωσης.

“Παραμυθιαζόμαστε”

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί μια ειδική εκδήλωση των καρναβαλικών γκρουπ, τόσο του παιδικού, όσο και των ενηλίκων, για μικρούς και μεγάλους.

Το θέμα του 1ου παιδικού Καρναβαλιού είναι η ανακύκλωση, που έχει ως στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης ήδη από τις μικρές ηλικίες.

Με σύνθημα “Μειώνω, ξαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω”, οι μικροί καρναβαλιστές καλούνται να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν από ανακυκλώσιμα υλικά τη δική τους πρωτότυπη στολή!

Η ανακύκλωση ίσως είναι η πιο σημαντική δράση για τη σωτηρία του πλανήτη. Η ανακύκλωση πρέπει να μπει στη καθημερινότητα μας ως μια συνήθεια με θετικά οφέλη στη καθημερινή μας ζωή. Ας βάλουμε τα παιδιά μας στο νόημα της ανακύκλωσης και να βοηθήσουμε όλοι μαζί στη προσπάθεια. Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για την οικολογική μας ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Βασικές του δράσεις είναι παιχνίδια σχεδιασμένα για παιδιά, Θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά και φυσικά η Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών , (διεξάγεται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τα παιδιά, καθώς παρελαύνουν μαζί τους και οι συνοδοί των ομάδων και οι εμψυχωτές, εθελοντές του Δήμου).

Σε αυτό το πλαίσιο η οργανωτική επιτροπή καλεί όλα τα σχολεία, φροντιστήρια και παιδικούς σταθμούς, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά να οργανώσουν τα δικά τους γκρουπ για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του παιδικού καρναβαλιού στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Αυτή είναι και η ουσία των Αποκριών: Η παιδικότητα.

Ελλαδικό