Ελλαδικό

Ο Κώστας Βουτσάς υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς και ξεχώρισε στον κινηματογράφο και το θέατρο με το ταλέντο του. Δυστυχώς, “έφυγε” τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2020 μετά από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν, αφήνοντας πίσω του μιασημαντική παρακαταθήκη.

Ο Κώστας Βουτσάς έγραψε ιστορία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, χαρίζοντας άφθονο γέλιο με τις μοναδικές ερμηνείες του.

Ποια η σχέση του με την Καλαμάτα

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τον είχαμε απολαύσει σε γνωστές ελληνικές ταινίες ως… Καλαματιανό! Ποιος δε θυμάται την ταινία “Γαμπρός από το Λονδίνο” του 1967 και την κλασική ατάκα “έχει η Αγγλία Καλαμάτα;”.

Ο Κώστας Βουτσάς υποδύεται για ακόμη μια φορά τον Καλαματιανό στην ταινία του 1966 “Ὁ ξυπόλυτος πρίγκηψ”.

Φυσικά, ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο για κάποιο λόγο οι σεναριογράφοι επέλεγαν σαν γενέτειρά του την πόλη μας!

Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς

O αγαπημένος ηθοποιός, παιδί προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το επίθετο της οικογενείας ήταν Σαββόπουλος, ωστόσο επικράτησε το «Βουτσάς» από τον παππού του ηθοποιού, ο οποίος έφτιαχνε βαρέλια τα οποία παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε μπουλούκια.

Καλό ταξίδι!