Την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή εξόρμηση στον βόρειο Ταΰγετο με σκοπό πέρα από την πεζοπορία-ορειβασία και ένα οδοιπορικό στο θαυμαστό “Κόσμο των Μανιταριών”.

Η πεζοπορία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Άγιος Νικόλαος-Άγιος Παντελεήμονας-Γεωργίτσι, ενώ παράλληλα θα γίνεται αναζήτηση μανιταριών. Θα υπάρχει συνοδεία έμπειρων μανιταροσυλλεκτών που γνωρίζουν πολύ καλά τα είδη τους. Στη συνέχεια η διαδρομή θα καταλήξει στο γραφικό Γεωργίτσι όπου θα ακολουθήσει η ταυτοποίηση των ειδών των μανιταριών και πιθανόν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου να μπορέσουν να τα γευτούν.

Στην εξόρμηση αυτή θα συμμετέχουν και οι Ορειβατικοί Σύλλογοι της Σπάρτης, της Τρίπολης και του Πύργου.

Βαθμός δυσκολίας: 1-2

Ώρες Πορείας: 5 +/-

Για δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν έγκρισης του Αρχηγού της ανάβασης, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλέφωνα 27210-97733 και 6973226924, 6972279488.

Η αναχώρηση θα γίνει από την Καλαμάτα τη Κυριακή 3/11/2019 και ώρα 7:30 το πρωί.

Ελλαδικό