Το Open Tourism αποτελεί μία πρωτοβουλία από ανθρώπους που αγαπούν και ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν. Εκτός από απόψεις και επιχειρηματικές ιδέες, ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αντιμετώπισης του τουρισμού και η προώθηση της γνώσης στις επιχειρήσεις του κλάδου. 

Δεν πρόκειται για ένα ακόμα συνέδριο για τον τουρισμό, αλλά μια προσπάθεια που έχει γίνει θεσμός, που αφορά σε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, που θέτει συγκεκριμένους στόχους και που δίνει το λόγο σε οποιονδήποτε  ασχολείται με τον τουρισμό και την προώθηση της περιοχής του. Open Tourism… ανοιχτές συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων που αγαπάνε και εργάζονται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό.

Την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασε και η πόλη μας, με δύο συναντήσεις Open Tourism να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες.

Χαρακτηριστικό των συναντήσεων η πληθώρα των ιδεών, οι πρακτικές συμβουλές και η ανταλλαγή απόψεων για τον τουρισμό και την ανάπτυξή του στην Καλαμάτα.

Επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίου και άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους και τον τουρισμό εν γένει, μιλώντας με απλό λόγο και με παραστατικότητα, μοιράστηκαν την εμπειρία τους και έδωσαν στους παρευρισκόμενους να καταλάβουν την κατάσταση της Καλαμάτας όσον αφορά τον τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης αυτού του τομέα, ενώ αναφέρθηκαν και σε πρωτοβουλίες που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές για την ενίσχυση του τουρισμού.

Το Open Tourism Kalamata διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού  Mataroa, ενώ στη συντονιστική ομάδα είναι οι: Δημήτρης Κωνστάντος, Ιπποκράτης Παπαδημητράκος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, Ανδρέας Ζαγάκος και Παύλος Παύλου “Ανάλυση και Έρευνα της Τουριστικής Αγοράς – τεχνικές και πρακτικές πτυχές

Μία από τους ομιλητές των συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, η Γεωργία Ζούνη, δήλωσε χαρακτηριστικά για το Open Tourism Kalamata: “Η ομάδα της Καλαμάτας και ο εναγκαλισμός της εκδήλωσης από τους ανθρώπους και τους επαγγελματίες της Καλαμάτας αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχή συνέχιση της προσπάθειας και την ποιοτική βελτίωση του τουρισμού”.

Πιστεύουμε στο Open Tourism, ως έναν θεσμό που έχει δώσει τη δυνατότητα να γνωριστούν οι άνθρωποι που αγαπούν τον τουρισμό και την Καλαμάτα, να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και να ανταλλάξουν προτάσεις και ιδέες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους.

 

Δείτε όλες τις ομιλές παρακάτω:

1o Open Tourism Kalamata – Ανδρέας Ζαγάκος & Παύλος Παύλου

1ο Open Tourism Kalamata – Σταύρος Κεφάλας

1o Open Tourism Kalamata – Θέμης Παπαδημόπουλος

1ο Open Tourism Καλαματα – Γεωργία Ζούνη

 

2o Open Tourism Kalamata – Θανάσης Δημάκης

2o Open Tourism Kalamata – Θέμης Παπαδημόπουλος

 

Ελλαδικό