Το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2024 με το Διαγωνισμό Κιθάρας αλλά και με μια ιδιαίτερη συναυλία!

Η συναυλία λοιπόν με τον τίτλο: «HIGHLIGHTS» Διασκευές διαχρονικά αγαπημένων μελωδιών θα ολοκληρώσει τον φετινό κύκλο της διοργάνωσης όπου όπως μας είπε και ο πολυβραβευμένος κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Νούσης θα δώσει ένα ξεχωριστό και καλοκαιρινό τόνο στην βραδιά.

Ο Γιώργος Νούσσης έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχει συμπράξει με εξαιρετικούς μουσικούς όπως η Neža Lopatič (κιθάρα) από την Σλοβενία και η Μαριάνθη Καραγιάννη (βιολί) από την Ελλάδα.

Στο καλοκαιρινό αυτό κονσέρτο που σηματοδοτεί την τελετή λήξης του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μας ξανασυστήνουν πολύ γνωστά κομμάτια της Rock, της Pop, της κλασσικής μουσικής αλλά και έργα του ίδιου του συνθέτη.

Το Κόστος του εισιτηρίου είναι: 10 ευρώ κανονικό / 5 ευρώ μαθητικό.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί το εισιτήριο του από  την γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ώρες 15:00-21:00 αλλά και από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ώρες 11:00-13:00 & 18:00-20:00.

Η είσοδος είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες την παιδική και εφηβική κατηγορία του 12ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας που θα λάβει χώρα την ίδια μέρα το πρωί στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας (www.kalamataguitarfestival.gr)

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, προσφέρει στο κοινό της πόλης υψηλού επιπέδου συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, διαλέξεις, masterclass, διαγωνισμούς κιθάρας και παραστάσεις για παιδιά. Τον θεσμό συνδιοργανώνουν από κοινού, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ο σύλλογος γονέων & φίλων των καλλιτεχνικών σχολών του Δήμου Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ», η κοινωφελής επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Δήμος Καλαμάτας με την βοήθεια υποστηρικτών-χορηγών. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο καθηγητής κιθάρας Αντώνης Κουφουδάκης.

Ελλαδικό