Ο Olivier είναι ένας Γάλλος προγραμματιστής. Γνώρισε την Ελλάδα ως παιδί σε καλοκαιρινές διακοπές και 20 χρόνια μετά ήρθε να ζήσει πάλι το ελληνικό όνειρο και… έμεινε!

Γνώρισε μια Ελληνίδα, Μεσσήνια που του “έκλεψε την καρδιά” και δεν άργησε να αγαπήσει την Ελλάδα και να αποφασίσει να μείνει σε αυτήν. Ζώντας όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα από κοντά και μετά τα γεγονότα στο Σύνταγμα συνειδητοποίησε ότι όσα λέγονταν στο εξωτερικό και στη Γαλλία, τη χώρα του, δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα που ζούσε εκείνος. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα site (στη γαλλική γλώσσα) μέσα από το οποίο θα μπορούσε να ενημερώνει τον κόσμο, κυρίως τους συμπατριώτες του, για τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα, μια χώρα που μονοπωλεί εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το site του μέρα με την ημέρα κέρδιζε την προσοχή του αναγνωστικού κοινού και έγινε αρκετά δημοφιλές κάνοντας γνωστά πολλά πράγματα που δεν ακούγονταν στο εξωτερικό.

Στην ιστοσελίδα του αυτήν, μαζί με την ομάδα του, καταγράφει κοινωνικά και πολιτικά νέα, αλλά και ιστορίες ανθρώπων, δραστηριότητες και ό,τι θα μπορούσε να δώσει μια εικόνα του τι γίνεται στην Ελλάδα, στοιχεία που δεν φτάνουν ποτέ στον ξένο Τύπο ή που παρουσιάζονται υπό μία διαφορετική σκοπιά.

Τα σχόλια που ακούει είναι πολύ θετικά. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι Γάλλοι και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό οι οποίοι επιλέγουν το δικό του site για να ενημερωθούν για τα γεγονότα στην Ελλάδα.

Γνωρίζοντάς τον είδαμε έναν άνθρωπο που πλέον νιώθει κομμάτι της Ελλάδας και που θέλει να διασφαλίσει όσα ακούγονται γι’ αυτήν στο εξωτερικό. Κάνοντας τις διακοπές του στην Καλαμάτα αυτό που μας τονίζει είναι πως σε αντίθεση με την Αθήνα που εκπέμπει μια μιζέρια εξαιτίας της κρίσης, η περιοχή μας φέρει λιγότερα σημάδια της κρίσης και το κλίμα είναι πολύ πιο ευχάριστο.

Στόχος του ίδιου και της ομάδας του είναι να διευρυνθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας περιλαμβάνοντας και τουριστικά άρθρα – όχι τα κλασικά δημοφιλή, αλλά με οικογενειακές επιχειρήσεις, ιστορίες και την ομορφιά της Ελλάδας όλες τις εποχές- , άρθρα με στατιστικά δεδομένα, αλλά και ελληνικές συνταγές – συνταγές σπιτικές, «της γιαγιάς»…

Το site θα το βρείτε με το όνομα okeanews.fr, ενώ το σλόγκαν του είναι “L’ actu en Grece, pas comme ailleurs” – Η επικαιρότητα στην Ελλάδα όπως πουθενά αλλού.

www.okeanews.fr

 

Ελλαδικό
Xara Koulopoulou
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.