Ελλαδικό

Η Δημοτική Κοινότητα Χώρας Δήμου Πύλου-Νέστορος, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι Χώρες το 1821: Ένα ιστορικό οδοιπορικό των επαναστατικών χρόνων στη Χώρα Μεσσηνίας»

Ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Μπίρης, ο οποίος κατάγεται από τη Χώρα, γιατρός και ιστορικός, ο οποίος το 2020 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του «Κάστρα και Οχυρά της Μεσσηνίας. Οχυρωματικές θέσεις ανά τους αιώνες. Περιηγητική και ιστορική αναζήτηση».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Χώρας αφενός θεώρησε καθήκον του να τιμήσει τον συμπολίτη Γιάννη Μπίρη και να τον βραβεύσει για τη σημαντική του διάκριση και αφετέρου να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλην τη χώρα, αναδεικνύοντας την τοπική ιστορία στα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας, την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:30.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για την Δημοτική μας Κοινότητα, καθώς θα συμβάλει έτι περαιτέρω στην επίτευξη του σκοπού της, αναφέρει η σχετική πρόσκληση.