Συνεχίζοντας το ταξίδι του ο κύκλος “Μουσικές του Κόσμου” το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 θα παρουσιάσει τη μουσική του Μεσαίωνα από το μουσικό σύνολο «Coloratura musica collectiva» στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Το μουσικό σύνολο “Coloratura musica collectiva” αποτελείται από μουσικούς διαφορετικής εκπαίδευσης και κατεύθυνσης. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη να συνταιριάξει ο κόσμος της κλασσικής μουσικής με αυτόν της κοσμικής ή παραδοσιακής. Η αναζήτηση για αυτόν τον κοινό τόπο οδήγησε στην μουσική του ευρωπαϊκού μεσαίωνα (1100-1500), μια εποχή με σημαντική  καλλιτεχνική δραστηριότητα που αποτέλεσε την βάση για την εξέλιξη  της μουσικής στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα “La Rosa Εnflorece”, το τριαντάφυλλο που ανθίζει μάς μεταφέρει σε μια εποχή που η μουσική δεν διακρίνεται σε λαϊκή και κλασσική, που η χαρά, η θλίψη, η περηφάνια και το γλέντι εκφράζονται μουσικά με τον ίδιο τρόπο στην ταβέρνα όσο και στο παλάτι.  Από τη μουσική των πλανόδιων οργανοπαικτών στο καρναβάλι της Βενετίας μέχρι τους θρήνους στις φυλακές της Αυστρίας.

Το μουσικό σύνολο “Coloratura musica collectiva” αποτελείται από τον Γιώργο Παυλάκο (πνευστά), τον Γιώργο Κλάδη (κρουστά), την Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου (κρουστά), τον Άγγελο Θεοδωρακόπουλο (λαούτο) και την Σοπράνο Ανδριάνα Παπαβασιλοπούλου.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Ελλαδικό