Μια παράξενη  μουσική οικογένεια έρχεται στην πόλη της Καλαμάτας. Οι encardia ένα από τα πιο καταξιωμένα ελληνικά σχήματα της world μουσικής, θα συναντήσουν το Καλαματιανό κοινό το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 21.00 στο  Πνευματικό Κέντρο  για μία και μοναδική  εμφάνιση. Την εκδήλωση διοργανώνει ο  Σύλλογος “Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας¨ και η είσοδος θα είναι 10 ευρώ.

Ύστερα από 10 χρόνια συνεχούς πορείας στην ελληνική και όχι μόνο μουσική, οι encardia έρχονται να μας ταξιδέψουν  στον παραμυθένιο τους κόσμο!  Μαζί τους φέρνουν την παραδοσιακή μουσική της κάτω Ιταλίας και μας μεταφέρουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους.

Από την ίδρυση τους το 2004 μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 500 εμφανίσεις  σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο, κυρίως στην ίδια την Ιταλία, καθώς και πέντε εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους. Η σημαντική αυτή μουσική κολεκτίβα που προτιμά να παίζει την μουσική της σε δρόμους και πλατείες, έρχεται φορτωμένη με χορούς και μουσικές από την δεκάχρονη πορεία της.

Σημαντικές είναι και οι συνεργασίες τους με επιφανείς καλλιτέχνες της κατωιταλικής μουσικής όπως G. Avantaggiato (το 2008 στο μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ “La note della Taranta”), R. Licci, C. Villani, E. Magnolo, E. Castagna, D. Durante, τους Ghetonia, Mala lingua, Mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α. αλλά & με Έλληνες σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο N. Πορτοκάλογλου, Φ. Δεληβοριάς, Α. Ιωαννίδης, A. Μπακιρτζής, Ν. Ξυδάκης, τον ηθοποιό Η. Λογοθέτη και τόσους άλλους. Το Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο encardia «Η πέτρα που χορεύει» και θέμα ένα οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των Ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβάλλεται σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και στις αίθουσες ανα την Ελλάδα ήδη απο τον Νοέμβρη του 2012!

 

Οι encardia είναι:

Κώστας Κωνσταντάτος: vocals, mandolin, violin, tamborine, daouli

Βαγγέλης Παπαγεωργίου: vocals, harmonica, bayan/concert accordion

Μιχάλης Κονταξάκης: vocals, classical guitar

Αναστασία Ντούλφη: vocals, castanets

Ναταλία Κοτσάνη: vocals, 12-string acoustic guitar, castanets

Δημήτρης Τσεκούρας: double bass

Πασχάλης  Κολέντσης : sound engineering

Κωνσταντίνα Καλκάνη & Γιάννα Σαμελέλη : dance

 

 

Πάρτε μια γεύση απο τους Encardia

Ελλαδικό
Ανδρέας Καρασπήλιος
Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είναι υπεύθυνος του οπτικοακουστικού υλικού της INDEVIN και του Kalamata IN. Κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύουμε και πολλές από τις φωτογραφίες των άρθρων μας. Γράφει άρθρα γενικής θεματολογίας στο Kalamata IN.