Στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 26 Ιουλίου 2020, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στα σεμινάρια!

Όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα σεμινάρια του φετινού φεστιβάλ χορού!

Tα σεμινάρια σύγχρονου χορού θα έχουν κόστος (4 σεμινάρια και 1 διάλεξη) 400 ευρώ. Για εγγραφές μπορεί κανείς να απευθυνθεί: Ιωάννα Αποστόλου 6972-558593, workshops@kalamatadancefestival.gr.

Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

Δείτε αναλυτικά:

Electric Matter: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικών σεμιναρίων σύγχρονου χορού 16-26 Ιουλίου 2020
3 σεμινάρια, 2 masterclasses & 1 διάλεξη
Συνολική διάρκεια: 59 ώρες
Τοποθεσία: Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας


EDIVALDO ERNESTO Depth Movement Workshop
17-22 Ιουλίου 2020 (18 ώρες)

Το σεμινάριο αφορά τη διαχείριση της ενέργειας και τη συνεχή υπέρβαση των ορίων του χορευτή. Το μάθημα εμβαθύνει στο διαμορφωμένο προσωπικό χορευτικό λεξιλόγιο του κάθε σπουδαστή με σκοπό τη δυνατότητα διαρκούς μετασχηματισμού του.

PETER JASKO Deep Movement Consciousness
20-25 Ιουλίου 2020 (18 ώρες)

Πρόκειται για ένα σεμινάριο τεχνικής, που αφορά τη δημιουργικότητα, την αυτογνωσία και τη διαισθητική νοημοσύνη των χορευτών. Θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικής τους γλώσσας, στη βελτίωση της κινητικής τους δεινότητας και στην ενίσχυση της χορογραφικής τους ικανότητας.

Masterclass Fighting Monkey Practice – Partnering
24 και 25 Ιουλίου (3 ώρες)

Βασικές αρχές χορογραφίας για ντουέτα. Αρχές αυτοσχεδιασμού και αρχές δομημένης παράστασης. Ο Γιόζεφ και η Λίντα διδάσκουν τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία που διέπουν την αθέατη επικοινωνία και τον συντονισμό του ζευγαριού που οδηγούν σε απεριόριστες εκδοχές συνδυασμών και σε δυναμικές δημιουργίες.

ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ
Masterclass from the other side
24 και 25 Ιουλίου (3 ώρες)

Πρόκειται για ένα μάθημα που εστιάζει σε βασικές ιδιότητες του σώματος, όπως το βάρος, η ελαστικότητα, η δύναμη, η πυκνότητα, και στη χρήση τους είτε σε μια απλή συνθήκη είτε σε πιο σύνθετες καταστάσεις ταχύτητας και δυναμικής.

JOZEF FRUČEK & MANUEL RONDA
A minute of lies – Dance and acting workshop
16-19 Ιουλίου 2020 (15 ώρες)
O Jozef Fruček και ο Manuel Ronda είναι καλλιτεχνικοί συνεργάτες από το 2012. Στον πυρήνα του σεμιναρίου τους διερευνάται η βασική αρχή κάθε ερμηνείας, η οποία δεν είναι άλλη από το να πιστέψουν οι θεατές πως αυτό που βλέπουν είναι αλήθεια. Πρόκειται για ένα σεμινάριο με κεντρικό στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του performer επί σκηνής μέσω της σύνδεσης κίνησης και φωνής. Πριν την έναρξη του σεμιναρίου θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν σε επιλεγμένο κείμενο.

Ελλαδικό