Ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, ο πρόεδρος του σωματείου “Διάζωμα” Σταύρος Μπένος και ο σκηνοθέτης -ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός.

Ο ιστορικός λόγος του Θουκυδίδη δραματοποιείται και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Το Σωματείο Διάζωμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Μορφωτικό & Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζουν “Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου 2”, στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης στις 12 και 13 Αυγούστου 2017 και ώρα: 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τετραλογίας «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», με τίτλο «Πολέμου Ειρωνείες: Τα εν Πύλω και εν Ιθώμη Δράματα», μία πρωτότυπη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη βασισμένη στα πολεμικά γεγονότα της Πύλου (425 π.Χ.) και της Ιθώμης.

Το χρονικό των ιστορικών γεγονότων αποτελεί σύνθεση του Πέτρου Θέμελη, ο οποίος προλογίζει την παράσταση μαζί με τον Σταύρο Μπένο. Τη δραματοποίηση υπογράφει ο φιλόλογος-θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Λιγνάδης, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Δημήτρης Λιγνάδης και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Παναγόπουλος. Την παράσταση εκτελεί πολυμελής θίασος Ελλήνων και ξένων σπουδαστών και αποφοίτων Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η παράσταση είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του αγγλόφωνου και ελληνόφωνου σπουδαστικού προγράμματος «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θα ξεκινήσει δύο ώρες πριν από την παράσταση και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ελλαδικό