Συναντήσαμε τον Ηλία Σκενδερίδη στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη της πόλης και μας μίλησε για το GreenHouse, ένα εκπαιδευτικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο.

Μας εξήγησε τους στόχους του GreenHouse, ανέλυσε τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μας συστήθηκε για δεύτερη φορά, μετά το In Situ που πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες στην πόλη μας.

Ας δούμε το βίντεο παρακάτω:

Λίγα λόγια για το GreenHouse:

Στόχος του GreenHouse είναι να βοηθήσει όσους έχουν μια ιδέα ή σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι δικό τους να αξιοποιήσουν εύκολα εργαλεία και να μειώσουν το ρίσκο τους. Στο σύντομο αυτό τριήμερο εξετάζεται κάθε ιδέα σε βάθος και ετοιμάζεται μια τελική παρουσίαση (ένα pitch). Οι συμμετέχοντες με τις καλύτερες ιδέες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα του VentureGarden στην Αθήνα παρακολουθώντας από απόσταση (distance learning).

Το VentureGarden είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματιών και ανθρώπων που βρίσκονται στο στάδιο επιχειρηματικής αναζήτησης και θέλουν να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα ή να δουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους να αναπτύσσεται. Έχει δημιουργηθεί από δύο κορυφαία business schools της Ελλάδας, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στην Αθήνα και το Anatolia School of Business στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative).

Από την υποστήριξη σε περισσότερες από 140 επιχειρηματικές ιδέες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ομάδα του VentureGarden φέρνει μαζί της διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες. Παράλληλα, στο GreenHouse συμμετέχουν και επιχειρηματίες για να μοιραστούν τη δική τους οπτική και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην πράξη. Από την Αθήνα θα έρθουν ο angel investor Θοδωρής Μουλός και η Βίκυ Ντάλλας (9AM Media Labs, startup.gr), ενώ από την Καλαμάτα ο Ηλίας Σκενδερίδης (In Situ, Warr), η Χριστίνα Στριμπάκου (LIÁ), ο Ιπποκράτης Παπαδημητράκος (Mataora) και ο Θοδωρής Σπηλιώτης (eSurvey).

Συμμετέχετε στο GreenHouse της Καλαμάτας για να δουλέψετε την επιχειρηματική σας ιδέα. Αλλά αν δεν έχετε ακόμα ιδέα και απλά σας ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα, δεν πειράζει! Μπείτε σε μια ομάδα να βοηθήσετε με τις γνώσεις σας και να μάθετε από τους άλλους.

Στο GreenHouse είναι περιορισμένος ο αριθμός συμμετεχόντων για την εξασφάλιση του καλύτερου αποτελέσματος. Οι θέσεις δίνονται με σειρά προτεραιότητας και όλοι οι συμμετέχοντες χρειάζεται να συμπληρώσουν την Δήλωση Συμμετοχής που θα βρουν εδώ:

www.venturegarden.gr/greenhouse

Στο GreenHouse και το VentureGarden συμμετέχουν επιχειρηματίες από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το athens@venturegarden.gr και το 2108964531 (εσωτ. 2288).

Ελλαδικό