Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας προβάλλει την ταινία “Ο εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ” σε σκηνοθεσία  Philippe Falardeau, στο Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 21:15.

Σχετικά με το έργο:

Ο “Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ” ξεκινάει με μια αυτοκτονία που εκτυλίσσεται σε μια μικρή τάξη δημοτικού και ο κεντρικός της ήρωας είναι ένας πολιτικός πρόσφυγας. Είναι,λοιπόν, μια ταινία για τον θάνατο, για την εκπαίδευση, για τη μετανάστευση. Και όχι μόνο. Είναι μια διατριβή πάνω σε πολύ σκληρά θέματα, που όμως δεν σε βαραίνουν, γιατί η ματιά της αποπνέει μια τρυφερότητα και μια ειλικρίνεια που σε σαγηνεύει.  Χωρίς να γίνεται μελό, με μια φυσικότητα που δεν εξιδανικεύει ούτε τα παιδιά, ούτε τον παράδοξο δάσκαλό τους και χάρη στην πολύ όμορφη φωτογραφία της, το θεατρικό έργο της Εβελίν ντε λα Σενελιέρ “Bashir Lazhar” μετατρέπεται σε μια πολύ αξιόλογη ταινία.

Αβαντάζ της ταινίας είναι ο Αλγερινός κωμικός ηθοποιός Φελάγκ ο οποίος με αρκετές αναφορές στον βωβό κινηματογράφο δίνει σάρκα και οστά στον “κύριο Λαζάρ”, ενώ οι εκπληκτικές ερμηνείες των μικρών πρωταγωνιστών κλέβουν την παράσταση.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ έχει βραβευτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σύδνεϋ και έχει αποσπάσει 6 Βραβεία Genie στον Καναδά.

Παίζουν: Mohamed Fellag, Sophie Nelisse, Emilien Neron

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη: Για νέους κάτω των 18 ετών

Τα έσοδα της προβολής θα διατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου

INDEVIN
Κυριακή Παπακωνσταντίνου
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.