Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με ιδιαίτερη χαρά, αποφάσισε και έχει αρχίσει με τη θεατρική ομάδα των παιδιών την προετοιμασία της θεατρικής παράστασης με το κλασικό έργο του Θερβάντες “Δον Κιχώτης”. Είναι το μυθιστόρημα που σημάδεψε την ισπανική αλλά και τη νεότερη δυτική λογοτεχνία, ένα βιβλίο που αγαπήθηκε πολύ και μεταφράστηκε όσο κανένα άλλο.

Ο ήρωας του, έγινε υπόδειγμα χαρακτήρα που αγωνίζεται για το δίκαιο και πολεμά το κακό.Όμως παράλληλα, ο Δον Κιχώτης έγινε και μια μορφή που μας παρακινεί να ξεσηκωθούμε. Να εγκαταλείψουμε το αντιηρωικό παρόν ,τη μονοτονία και τη ρουτίνα της σημερινής ζωής, να ζήσουμε δυνατά, με περιπέτεια. Είναι ένας ήρωας που μας χαρίζει ξανά τον ενθουσιασμό.Ο αγώνας του Δον Κιχώτη μας διδάσκει πώς να ξανακερδίσουμε τη ζωή και πώς να εξανθρωπίσουμε την κοινωνία.

Το κείμενο είναι σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αδάμη, που μας την πρόσφερε πολύ ευγενικά μαζί με τη μουσική και τα υπέροχα τραγούδια του.Η παράσταση θα ανέβει σε σκηνοθεσία του Βενετσάνου Μπαλόπουλου και θα πάρουν μέρος 35 έφηβοι. Τη μουσική διδασκαλία θα κάνει η Κατερίνα Πετρουλάκη.

Η παράσταση αναμένεται να ανέβει αρχές Ιουλίου.

Ελλαδικό