Ο Γερμανός συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται μαζί με τον διάσημο ντετέκτιβ Κλουζ την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην γκαλερί Α49 (Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα).

Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και “πατέρας” του Κλουζ, αγαπά πολύ την Ελλάδα και αυτή τη φορά ταξιδεύει στη Μεσσηνία φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του μεγαλύτερου μικρού ντετέκτιβ.

Όσοι κατοικούν στην Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά και να μάθουν τα πάντα για τα νέα του βιβλία.

Την εκδήλωση εμψυχώνει η παιδαγωγός Έφη Αγγελοπούλου. Μετά την εκδήλωση, ο συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία στους μικρούς αναγνώστες και επίδοξους ντετέκτιβ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διερμηνεία στα ελληνικά από τον κ. Κώστα Χρυσανθακόπουλο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του “Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ” έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα