Με το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων κεντρισμένο, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Γ. Χριστοφιλόπουλου με τίτλο “Παρεμβάσεις στο Δομημένο Περιβάλλον”. Να τονίσουμε ότι αυτός ήταν ο πρώτος τόμος μια σειράς βασιζόμενης σε τρεις σημαντικές περιόδους της Πολεοδομικής Νομοθεσίας.
Στην παρουσίαση του βίβλου πέραν από τον ίδιο τον Καθηγητή μίλησαν για τον ίδιο και το έργο του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο Καθηγητής Χωροταξίας – Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Οικονόμου και ο Πολιτικός Μηχανικός Γιώργος Μπουγάς. Την συνομιλία συντόνισε ο Παναγιώτης Τσιμόγιαννης. Στην παρουσίαση αυτή παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νικάς και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Στα θέματα που συζητήθηκαν και αναλύονται στο βιβλίο είναι η αδυναμία συνεργασίας της αρχικής νομοθεσίας σε σχέση με τις πολεοδομικές αρχές και ανάγκες καλύτερης διαβίωσης ενός μέσου κάτοικου σε ένα αστικό κέντρο, καθώς υπήρξε και σχολιασμός από τον ίδιο τον καθηγητή για τα πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά λάθη που έχουν γίνει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό χώρο από την δεκαετία του 1950.
















