Το σκηνικό της γεμάτης με τουρίστες πόλης της Καλαμάτας ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο χθες, με την άφιξη του πρώτου κρουαζιεροπλοίου για φέτος στην περιοχή. Ακόμη πιο ευχάριστο και ιδιαίτερο ήταν, όμως, το σκηνικό στο Πάρκο του ΟΣΕ, το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον των Βρετανών επισκεπτών μας. Το μοναδικό υπαίθριο μουσείο – πάρκο σιδηροδρόμων υπάρχει εκεί για να το θαυμάζουν, να το φωτογραφίζουν, να το περπατούν έκπληκτοι οι τουρίστες της πόλης.

Πόσο ωραία εικόνα. Λες και ήταν ένα άλλο πάρκο, σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα. Οι επισκέπτες κοίταζαν έκπληκτοι τα βαγόνια-αντίκες, έμπαιναν μέσα στις ατμάμαξες, έκαναν σαν μικρά παιδιά. Οι φωτογραφικές μηχανές είχαν πάρει “φωτιά”!

Μήπως έχουμε ένα μοναδικό αξιοθέατο στην πόλη μας, το οποίο δεν έχουμε εκτιμήσει καθόλου; 54 στρέμματα στην καρδιά της πόλης με λίμνες, πολύ πράσινο, παιδικές χαρές, πεζογέφυρα μήκους 28 μέτρων, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, τρένα, πλατφόρμες μετεπιβίβασης και σταθμαρχείο (αναψυκτήριο) δεν συναντάμε αλλού.

Ελπίζουμε αυτή την εικόνα να τη βλέπουμε συχνότερα. Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται άνοδος της τουριστικής κίνησης στην Καλαμάτα. Πρέπει όμως οι επισκέπτες της πόλης να ενημερωθούν για το μοναδικό αυτό μέρος. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να το εκτιμήσουμε οι ίδιοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας, να το δούμε σαν αξιοθέτο, σαν κάτι μοναδικό, ώστε να αξιώνουμε να το δούνε ανάλογα και οι επισκέπτες.

 

Ελλαδικό