Την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών στην πόλη της Καλαμάτας. Κέντρο προορισμού μέσα σε αυτές τις ανοιξιάτικες προς καλοκαιρινές ήμερες ήταν η παράλια της Καλαμάτας, κάτι που δεν που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις αρμόδιες αρχές του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμος, λοιπόν, επικέντρωσε την προσοχή του στην παραλία και τα καταστήματά της για το καλοκαίρι που έρχεται και προσανατολίζεται στη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων σε αυτήν, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, εγκρίθηκε μελέτη για την ανάπλαση ενός τμήματος της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας, στο ύψος της εκκλησίας της Ανάστασης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου:

“Το νέο δάπεδο της οδού Ναυαρίνου θα ανυψωθεί κατά 7,5 εκατοστόμετρα για να βρεθεί σχεδόν συνεπίπεδο με την υπόλοιπη πλατεία, αποτελώντας κατ’ ουσίαν τη συνέχειά της, χωρίς να παύει η λειτουργία του ως δρόμου, εξασφαλίζονται όμως προϋποθέσεις ηπιότερης κίνησης σ’ αυτό το μικρό τμήμα της οδού Ναυαρίνου. Επισημαίνεται πως στο βόρειο, δυτικό και νότιο μέρος της πλατείας θα δημιουργηθεί δενδροστοιχία, διατηρουμένων των υπαρχόντων πεύκων. Προβλέπεται ελεγχόμενη είσοδος οχημάτων στην πλατεία από την οδό Ναυαρίνου προς τα σκαλιά του Ιερού Ναού και έξοδος από τη βορινή πλευρά”.

Η αναβάθμιση και αξιοποίηση της μεγάλης σε μήκος και καθαρής παραλίας της Καλαμάτας κρίνεται αναγκαία για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της πόλης μας. Η Καλαμάτα είναι ένα από τα ελάχιστα αστικά κέντρα της χώρας με καθαρή θάλασσα κατάλληλη για μπάνιο. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

Ελλαδικό