Κατενθουσιασμένος με την Καλαμάτα και τους ανθρώπους της δήλωσε ο γνωστός παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Γιάννης Σερβετάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο kalamatain.gr, στα πλαίσια της παρουσίασης του Ανεκδοτολογίου-Ημερολογίου του σε βιβλιοπωλείο της πόλη μας και στο Πνευματικό Κέντρο σήμερα το πρωί.

Ο Γιάννης Σερβετάς έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν την Καλαμάτα, αλλά είναι η πρώτη φορά που διαμένει σε αυτήν και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δε θα είναι η τελευταία. Η πόλη του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, περισσότερο όμως χάρηκε διότι γνώρισε καλούς ανθρώπους και έκανε φίλους, ανανεώνοντας έτσι το ραντεβού για το καλοκαίρι.

Το βιβλίο του “Ανεκδοτολόγιο – Ημερολόγιο”, έβδομο στη σειρά, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία και η απήχησή του στο νεανικό κυρίως κοινό απ’ όλη την Ελλάδα είναι μεγάλη. Στις εκπομπές του στο ραδιόφωνο δέχεται καθημερινά εκκλήσεις από τους θαυμαστές του να παρουσιάσει το βιβλίο του σε διάφορες πόλεις. Τί τον έκανε όμως να διαλέξει την Καλαμάτα; Μία ακροάτρια της εκπομπής του και θαυμάστριά του από την Καλαμάτα, η Ηλιάνα, του το πρότεινε και ακολούθησε και μία δεύτερη ακροάτρια με το ίδιο αίτημα. Στη συνέντευξή μας παραδέχθηκε όμως, ότι ήθελε πάρα πολύ να επισκεφθεί την Πελοπόννησο και ότι αυτή ήταν η ιδανική ευκαιρία.

Την ευκαιρία είχαμε και εμείς να ρωτήσουμε τον Γιάννη Σερβετά για τις εντυπώσεις του για την πόλη μας. Η φράση που μας είπε για να χαρακτηρίσει την Καλαμάτα και αναφέρεται και στον τίτλο τα λεει όλα: “Ευλογημένος τόπος η πόλη σας”. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Δήλωσε ότι ζηλεύει την Καλαμάτα και τους κατοίκους της, διότι από οποιοδήποτε σημείο της πόλης μπορείς να πας περπατώντας για μπάνιο στη θάλασσα. Χαρακτήρισε την παραλία της πόλης “παραλία για ανθρώπους” συκρίνοντάς την με αυτήν της Θεσσαλονίκης, για την οποία είπε ότι είναι “πανίδα και σκατίδα”.

Ο θαυμασμός του γνωστού παρουσιαστή, ραδιοφωνικού παραγωγού και συγγραφέα για την περιοχή μας δεν σταματάει στα παραπάνω. Μεταξύ άλλων, τον εντυπωσίασε το φυσικό μας περιβάλλον, όπου ακόμα και στην πόλη είναι έντονες οι “μυρωδιές” από τις ελιές, τις πορτοκαλιές και τις λεμονιές. τη φύση γενικότερα, κάτι που εμείς θεωρούμε δεδομένο, αλλά στις μεγαλουπόλεις είναι δυσεύρετο. Εντύπωση μας προκάλεσε η φράση του “η φύση σας δεν παλεύεται”, ενώ μας θεωρεί τυχερούς που μένουμε σε μια τέτοια πόλη.

Η σύγκριση της Καλαμάτας με την πόλη του Γιάννη Σερβετά, τη Θεσσαλονίκη, ήταν αναπόφευκτη. Ο τελευταίος βρίσκει πολλά κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο πόλεις, χαρακτηριστικότερα αυτών τη θάλασσα, τον εύκολο προσανατολισμό και… το καλό φαγητό. Τέλος, σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι του αρέσει η ιστοσελίδα μας και μας παρότρυνε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την προβολή της πόλης.

Ελλαδικό
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.