Μετά το 23ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την ειδική αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταχύρυθμο επιμορφωτικό σεμινάριο για την απόκτηση συνοπτικών θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων της ολικής Ελληνικής νοηματικής επικοινωνίας. Το σεμινάριο διοργανώνει η Σχολή Εθελοντών Διερμηνέων Ολικής και Ελληνικής Νοηματικής Επικοινωνίας της Πανελλήνιας Αντικωφωτικής και Λογοθεραπευτικής Οργάνωσης (ΠΑΛΟ).

Το σεμινάριο θα είναι 6 εβδομάδων και ξεκινά το Σάββατο 25 Μαΐου. Θα γίνεται κάθε Σάββατο 9.30 π.μ. – 1.30 μ μ. σε σύνολο 24 ωρών επιμόρφωσης.

Τα τετράωρα μαθήματα θα γίνονται στο Ινστιτούτο Λογοθεραπευτικής και Ακοολογικής Στήριξης της ΠΑΛΟ στην οδό Β. Γεωργίου και Αριστοδήμου στην Καλαμάτα.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Πληροφορίες για εγγραφές στο e-mail: totalcom@otenet.gr. και στο κινητό του καθηγητή Μίμη Σκαναβή με γραπτό μήνυμα. Τα γραφεία της Καλαμάτας μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Η προθεσμία εγγραφής είναι ως το Σάββατο 25 Μαΐου.

Ελλαδικό
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.