Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Καλαματιανό καρναβάλι. Πλήθος κόσμου συνέρευσε στο κέντρο της πόλης, από τον ιερό ναό της Υπαπαντής μέχρι την κεντρική πλατεία. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, Καλαματιανοί και μη, ξεφάντωσαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και γενικά πέρασαν καλά στην πόλη μας, ξεχνώντας για λίγο τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε αυτή την περίοδο. Ίσως αυτό ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης. Ας ευχηθούμε σε μεγαλύτερη επιτυχία του χρόνου.

Πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου στην πόλη της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια. Οι επιχειρήσεις, τουλάχιστον στον τομέα της διασκέδασης, δούλεψαν σε έντονους ρυθμούς, όχι μόνο κατά το εορταστικό διήμερο αλλά και κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, καθώς πραγματοποιήθηκαν πολλά θεματικά πάρτυ στα πλαίσια του καρναβαλιού.

Τα έκτροπα που παρατηρούνται σε άλλα ελληνικά καρναβάλια απουσίασαν στην Καλαμάτα, ενώ παραδοσιακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων, δημιουργώντας έτσι ένα ποιοτικό προϊόν το οποίο αναμένεται να ωφελήσει τον τουρισμό της πόλης.

Τα παραπάνω και πολλά άλλα δείχνουν την θετική έκβαση του φετινού εγχειρήματος, μίας πρωτοβουλίας της Επιτροπής Εθελοντισμού που στηρίχθηκε έμπρακτα από τον Δήμο Καλαμάτας. Ας ελπίσουμε αυτό να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες δράσεις οι οποίες θα προωθήσουν την περιοχή και θα αναδείξουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Φωτογραφίες από την παρέλαση

 

 

Ελλαδικό