Η Καλαμάτα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τον γνωστό ηθοποιό Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, κάτι που έγινε γνωστό σε τηλεοπτική συνέντευξή του τον περασμένο μήνα. Από τότε οργίασαν οι φήμες ότι έχει αγοράσει σπίτι με την Βίκυ Σταυροπούλου στην πόλη μας και ότι την επισκέπτονται συχνά για διακοπές, όποτε θέλουν να αποδράσουν από την Αθήνα.

Λοιπόν, ποιός είναι πιο κατάλληλος να μας μιλήσει για την Καλαμάτα; Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο κ. Χατζηπαναγιώτης μιλάει για την ιδιαίτερη σχέση του με την Καλαμάτα, εκθειάζει τις ομορφιές της και τελειώνει με την χαρακτηριστική φράση “πάντα περνάω καλά στην Καλαμάτα”.

Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι αγοράσατε σπίτι με την Βίκυ Σταυροπούλου στην Καλαμάτα; Θα θέλατε να μείνετε μόνιμα στην πόλη μας κάποια στιγμή;

Όχι, δεν ισχύει. Έχουμε αγοράσει εδώ και αρκετά χρόνια ένα κτήμα. Κι αυτό γιατί η Καλαμάτα είναι ο αγαπημένος μας προορισμός. Για τη Βίκυ δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά εγώ πολύ ευχαρίστως θα έμενα.

Πότε πρωτοεπισκεφθήκατε την Καλαμάτα και τι σας μαγνήτισε; Έχετε κάποια σχέση με την περιοχή (καταγωγή);

Δεν έχω καμία σχέση καταγωγής. Κατέβηκα για πρώτη φορά κάπου το 1983, για να δω μια παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ, που τότε άνθιζε. Αυτό ήταν! Μου άρεσε αυτή η πόλη που απλώνεται πάνω στη θάλασσα. Κι από κει και πέρα, γνώρισα σχεδόν όλη τη Μεσσηνία, με πολύ συχνές επισκέψεις. Διήμερα, διακοπές το καλοκαίρι, το Πάσχα. Αυτός ο συνδυασμός των παρυφών του Ταϋγέτου με τη Μεσόγειο μπροστά, το κλίμα, η ηλιοφάνεια (είναι το μέρος με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια σ’ όλη την Ευρώπη), τα καταπληκτικά ποτάμια και οι παραλίες, τα προϊόντα της γης της, κάνουν την Καλαμάτα μοναδική.

Επισκέπτεστε συχνά την Καλαμάτα;

Έρχομαι πολύ συχνά, αλλά πάντα θέλω συχνότερα!

Αγαπημένα μέρη στην πόλη;

Φυσικά η υπέροχη παράλια της. Μ’ αρέσει πολύ κι ότι έχει απομείνει από την παλιά πόλη, όλο δε το κομμάτι μέχρι τις Κιτριές (Αρχοντικό Αβίας, Σάντοβα κλπ) είναι όνειρο.

Αγαπημένες περιοχές στη Μεσσηνία;

Πολλές, κι η κάθε μια ξεχωριστή με το δικό της τρόπο. Αγ. Νικόλαος, Σάντοβα, Καρδαμύλη, τα χωριά της διαδρομής, ο Κάμπος, η Πύλος, η παράλια του Ρωμανού, η Νέδα (το μόνο θηλυκό ποτάμι), η Αρχαία Μεσσήνη. Μπορούμε να γεμίσουμε όλη τη σελίδα…

Η Καλαμάτα απέχει πλέον δύο ώρες από την Αθήνα. Θα προτείνατε στους Αθηναίους να την επισκέπτονται, ακόμη και για μία βόλτα, ένα καφέ ή ένα μπάνιο;

Φυσικά. Σκέψου δε, οτι όταν άρχισα να έρχομαι έκανα περίπου 5 ώρες! Είναι υπέροχο τώρα, σε 2 με 2.30 ώρες να φτάνεις στον παράδεισο.

Έρχεστε με φίλους στην Καλαμάτα; Οι εντυπώσεις τους;

Εννοείται ότι ερχόμαστε με φίλους, οι οποίοι μάλιστα λένε τα καλύτερα για την πόλη σας. Πρώτα ο Θεός, από δω και περά θα ερχόμαστε με περισσότερους!

Μία σκηνή που σας στιγμάσισε από την Καλαμάτα;

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη ζωή μου, ένα βροχερό μεσημέρι με ήλιο, σ’ ένα λόφο πάνω από τη Σάντοβα, δίπλα στο φαράγγι, είδα τη βροχή να τρέχει. Ήταν σαν χολιγουντιανό εφέ…

Να κλείσουμε με την παράσταση όπου συμμετέχετε αυτή την περίοδο;

Ναι, πρόκειται για την παράσταση “Ο άνθρωπος της βροχής” του Νταν Γκόρντον, σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη, με τους Γ. Στάνκογλου και Κλ. Ρένεση. Θα μας βρείτε στο θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα.

Ελλαδικό
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.