24ωρη γενική απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι υπάλληλοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η ΟΤΟΕ, ενώ και οι έμποροι θα κλείσουν τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα. Οι απεργικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από εχτές, με τους δημοσιογράφους, μηχανικούς, γιατρούς, οδοντίατρους, φαρμακοποιοούς, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

Επίσης, τριήμερη αποχή πραγματοπιούν από χθες οι δικηγόροι όλης της χώρας, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχώρησαν σε 48ωρη απεργία, ενώ σήμερα απεργούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στα Κέντρα Υγείας, στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων, στις Υπηρεσίες Πρόνοιας και στο ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά την Καλαμάτα, κλειστά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, όπως και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας.

Σειρά συγκεντρώσεων έχουν προγραμματισθεί για σήμερα στην Καλαμάτα, όπου το Εργατικό Κέντρο με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχουν διοργανώσει συγκέντρωση στην Αριστομένους, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, για τις 10:30 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ θα κάνει τη δική του συγκέντρωση στις 11:00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Τέλος, έκκληση απηύθυνε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, Θεόδωρος Μπαζίγος, προς τους ιδιοκτήτες των καφετεριών, των καφε-ζαχαροπλαστείων, των μπαρ και των εστιατορίων, να συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία και να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Ελλαδικό