Κίνηση για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας προοωθείται στην Καλαμάτα. Πρότυπο συνεργασίας των δύο πλευρών, λοιπόν, προβλέπεται να αποτελέσει η επικείμενη αδελφοποίηση της πόλης μας με την γερμανική πόλη Schwäbisch Hall, η οποία θα πραγμαροποιηθεί ύστερα από πρόταση του κ. Χοακίν Φούχτελ, αναπληρωτή υπουργού Εργασίας της Γερμανίας.

Η συγκεκριμένη γερμανική πόλη αποτελεί τόπο καταγωγής του Γερμανού υπουργού, κάτι το οποίο ώθησε τον τελευταίο να προτείνει επίσημα στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την αδελφοποίηση των δύο περιοχών, παρουσία της κ. Άνγκελας Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Η γερμανική πλευρά ισχυρίζεται μάλιστα ότι η εν λόγω αδελφοποίηση δεν θα είναι απλά τυπική, αλλά ουσιαστική, αφού θα προωθηθεί επιχειρηματική συνεργασία των δύο πλευρών, όπως επίσης και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την γερμανική πόλη Schwäbisch Hall θα δώσει το έναυσμα για περισσότερες αδελφοποιήσεις ελληνικών και γερμανικών δήμων, κάτι το οποίο αποτελεί συντονισμένη κίνηση των δύο πλευρών προς την κατεύθυνση της συνεργασίας.

Ελλαδικό