Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, ύστερα από την έξαρση στα ημερήσια κρούσματα που καταγράφει η χώρα μας.

Ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση κατά του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, έκανε έκκληση για εμβολιασμό ενώ δε θα περιοριστούν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων αλλά τα δεδομένα θα αλλάξουν για όσους πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι από επιλογή.

Πιο συγκεκριμένα:

Απαιτούνται περισσότερα τεστ για τους εργαζόμενους που είναι ανεμβολίαστοι – και από ένα υποχρεωτικό τεστ την εβδομάδα για ορισμένα επαγγέλματα, σε όλα θα επιβληθούν τουλάχιστον δύο τεστ την εβδομάδα (είτε rapid test είτε μοριακό). Σε όλες τις άλλες δραστηριότητες η μετακίνηση θα γίνεται μόνο μέσω διαγνωστικού ελέγχου.

Αναβαθμίζονται οι ποινές στα μαγαζιά που δε τηρούνται τα μέτρα.

Οι ανεμβολίαστοι θα υποχρεώνονται να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση τις εκκλησίες, τα φαρμακεία και τα super markert

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα έχουμε 6.730 κρούσματα με το 40% να εντοπίζονται στη βόρεια Ελλάδα, 433 διασωληνωμένοι και 59 νεκροί.

Ελλαδικό