Ένας εκ των κορυφαίων υπερμαραθωνοδρόμων στον κόσμο και αθλητής της The North Face, ο Ελληνοαμερικανός Dean (Κωνσταντίνος) Karnazes, ήταν και φέτος ο πρεσβευτής του «Navarino Challenge», μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής και της άσκησης. Στο πλευρό του Dean, έτρεξαν Ολυμπιονίκες, Έλληνες πρωταθλητές, καθώς και πλήθος κόσμου, αφού όλοι μαζί έτρεξαν για καλό σκοπό!

Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014 στην Καλαμάτα και την Costa Navarino, ενώ επρόκειτο για τη δεύτερη συνεχή διοργάνωση μετά από  αυτήν του 2013 που πραγματοποιήθηκε σε Μεσσηνία και Αρκαδία.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, το οποίο καταγράφει όλη την εξέλιξη του «Navarino Challenge» στην Καλαμάτα και την Costa Navarino:

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, έγινε η διαδρομή των 15χλμ. στην Καλαμάτα, την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες αθλητές, έτρεξαν κάτω από τον ίσκιο του Ταϋγέτου και δίπλα στους ελαιώνες που «ακουμπούν» στην ατέλειωτη παραλία της Καλαμάτας.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, η δράση μεταφέρθηκε στην Costa Navarino, όπου πραγματοποιήθηκε ένας ημιμαραθώνιος (21,1χλμ.) καθώς και οι διαδρομές των 5χλμ. (για τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) και 1χλμ. για μικρούς και μεγάλους, που είχαν ως αφετηρία τους τo Navarino Dunes.

Λίγα λόγια για τον Dean Karnazes

Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Dean Karnazes ως «ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο», ενώ το Mens Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες.  Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες. Οι περιπέτειες του Dean έχουν προβληθεί στις εκπομπές: 60 MinutesThe Late Show με τον David Letterman,  CBS News,  CNNESPN,  The Howard Stern Show,  NPRs Morning Editionthe BBC, και πολλές ακόμη.

Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Runners World και του Outside και έχει προβληθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής μέσα: TIMENewsweekPeopleGQTheNew York TimesUSA TODAYThe Washington PostMens JournalForbesTheChicago TribuneThe Los Angeles Times και London Telegraph. Διαθέτει μηναία στήλη στο περιοδικό Mens Health, το περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο.

Για μια ακόμη χρονιά, το Huffington Post Media Group ήταν «συναθλητής» στον αγώνα, ως χορηγός επικοινωνίας στις ΗΠΑ. Η προσπάθεια ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του «Navarino Challenge» έχει την υποστήριξη της No.1 ενημερωτικής ιστοσελίδας των ΗΠΑ, η οποία έχει διακριθεί με βραβείο Pulitzer για τα ρεπορτάζ της, ενδυναμώνοντας το διεθνή χαρακτήρα του μαραθωνίου και ενισχύοντας την προβολή του.

H Ford Motor Ελλάς στηρίζοντας εμπράκτως τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της δια βίου υγιεινής διατροφής, είναι στην ομάδα υποστήριξης του «Navarino Challenge» ώστε το μήνυμα «Eat well, run well, live well» να τρέξει γρήγορα και με ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε παρακάτω να δείτε και ένα σύντομο Trailer:

Ελλαδικό