Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας αποχαιρετά το καλοκαίρι και μαζί το 3ο Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας”, ενώ ταυτόχρονα καλωσορίζει την νέα χρονιά με μια σπουδαία συνεργασία.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάζεται και πάλι με τη θερινή Ελληνοαυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων του Χρήστου Κανέττη “Strings in Motion”. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνέχειας της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ήδη από την Κυριακή 25 Αυγούστου, 20 μουσικοί από το Mozarteum και με καταγωγή από την Ουκρανία, το Μεξικό, την Αυστρία και φυσικά την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι και με απόφοιτους του Ωδείου ετοιμάζουν δύο συναυλίες δώρο στην πόλη μας.

Η πρώτη συναυλία στην Καλαμάτα θα δοθεί τη Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, όπου η Ορχήστρα εγχόρδων της Ακαδημίας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα P. I. TSCHAIKOWSKI, W. A. MOZART , N. ROTA αλλά και ενός αξιόλογου και πολλά υποσχόμενου απόφοιτου του Mozarteum από την Ελλάδα του Ιάσονα Τζανάκου, ενώ τη Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με έργα Μουσικής Δωματίου των W. A. MOZART, L. V. BEETHOVEN, A. DVORAK, J. BRAHMS, S. HAVRYLYUK, M. SKORYK και B. SMETANA.

Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη.

Elladiko