Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 το “Νότιο Τόξο” έρχεται στον Νότο της Ελλάδας για μια εμφάνιση στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου της Καλαμάτας.

Ο κύκλος “Μουσικές του κόσμου” ανοίγει τα φτερά του στην μουσική του Νότιου Ελληνικού Τόξου και φιλοξενεί το σημαντικότερο σχήμα παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα, το “Νότιο Τόξο”.

Θα παρουσιαστεί ο πρόσφατος δίσκος “Notio Toxo-In Karpathos” με τη χορευτική συμβολή του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη.

Τον Οκτώβριο του 2018 το “Νότιο Τόξο” πραγματoποίησε ηχογραφήσεις στην Κάρπαθο, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών, εγχείρημα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα για τον ψηφιακό δίσκο “Notio Toξo, In Karpathos” που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019.

Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια άλλοτε αυτούσια, άλλοτε διασκευασμένα από τις περιοχές του Νοτίου Ελληνικού Τόξου, πάντα με την υψηλή αισθητική, αλλά και την τεχνική αρτιότητα που το σχήμα μας έχει συνηθίσει.  

Το “Νότιο Τόξο” αποτελείται από τους:

Κατερίνα Παπαδοπούλου: Τραγούδι, Σύλληψη-επιμέλεια προγράμματος, Επιλογή τραγουδιών

Στέφανο Δορμπαράκη: Κανονάκι, φωνή

Γιώργο Κοντογιάννη: Κρητική λύρα, Udu, Μπεντίρ

Κυριάκο Ταπάκη: Ούτι, Ισπανικό laud

Χαρίτωνας Χαριτωνίδης: Χορευτικοί σχολιασμοί, τσαμπούνα

Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Καρυώτης.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 7 ευρώ. Για προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 16:00 μέχρι τις 20:00 (τηλ. 2721021881).

Ελλαδικό