Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Το Λύκειο Ελληνίδων διοργανώνει μια εκδήλωση για τους λάτρεις της λαϊκής μας παράδοσης με τίτλο “Εν χορώ τελείν”.

Το γεγονός θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια από τη Μαρία Αλεβίζου, τον Βαγγέλη Κώτσου καθώς και τη χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας και παιδικές ομάδες του Λ.Ε.Κ. Η ορχήστρα θα αποτελείται από μουσικά όργανα της παράδοσής μας και τη μουσική θα συνοδεύουν χοροί χαρίζοντάς μας ένα θέαμα απολαυστικό.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας δραστηριοποιείται από το 1967 για να διατηρήσει και να προβάλει τη λαϊκή παράδοση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών καθώς και διάφορες μουσικοχορευτικές παραστάσεις με θεατρικό χαρακτήρα με ενήλικες αλλά και με παιδιά. Επιπλέον, υλοποιεί και σεμινάρια και εκπαιδευτικές εκδρομές για μια πιο ολοκληρωμένη γνώση μας για τις ρίζες και τον πολιτισμό μας.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για όσους επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην εκδήλωση. Αν σας αρέσουν οι παραδοσιακοί χοροί και τα λαϊκά τραγούδια, η παράσταση αυτή θα σας χαρίσει ένα απολαυστικό βράδυ.

Ελλαδικό
anna pavlou
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.