Σήμερα, η στήλη θα είναι αφιερωμένη σε αυτούς που αγαπάνε τη supersport μοτοσυκλέτα και ως συνέπεια τη σπορ οδήγηση. Θα προτείνουμε, λοιπόν, τα χιλιάρια αυτά, που στο πέρασμα τους, κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η σημερινή μας πρόταση θα είναι σε πρώτη φάση “Ιαπωνική”…

YΑΜΑΗΑ YZF-R1 2016

yamaha-yzf-r1-1

Τα λόγια είναι περιττά για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Όσοι την έχουν οδηγήσει, την έχουν ερωτευτεί και όσοι όχι ακόμη, θα την ερωτευτούν μόλις το πράξουν.

yamaha-yzf-r1-2

Μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 998 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 198 ίππους και η μελωδία του τρελαίνει τα αυτιά μας, πάντα με την καλή έννοια. Με βάρος τα 199 κιλά πλήρης υγρών και με κοντό σκελετό αλουμινίου Deltabox είναι έτοιμο να οργώσει τις πίστες και όχι μόνο. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ της, τα 17 λίτρα και η τιμή της, κάπου 19,900 ευρώ.

KAWASAKI NINJA ZX-10R 2016

kawasaki-ninja-zx-10r--1

Άλλη μια μοτοσυκλέτα με μπόλικη ιστορία στους δρόμους και τις πιστές, άλλο ένα μοντέλο, πιστό στην παράδοση της supersport οδήγησης. Ένα μηχανάκι που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ της Kawasaki Racing Team και του εργοστασίου της Kawasaki στην Ιαπωνία.

kawasaki-ninja-zx-10r--2

Κοσμείται και αυτή από ένα τετράχρονο σε σειρά, τετρακύλινδρο, 998 κυβικών εκατοστών κινητήρα 198 ίππων. Ζυγίζει γεμάτη περίπου 206 κιλά και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του είναι στα 17 λίτρα. Μια μεγάλη μοτοσυκλέτα με χαμηλή κατανάλωση, συγκεκριμένα 5,9/100 km. Τιμή απόκτησης, κάπου στα 19,500 ευρώ.

SUZUKI GSX-R1000 2016

suzuki-gsx-r1000-1

Μια μοτοσυκλέτα που έχει γίνει συνώνυμη με την κατάκτηση της πίστας. Η κομψή και συγχρόνως άγρια εμφάνισή της σε συνδυασμό με την απίστευτη δύναμη του κινητήρα της, γίνεται το απόλυτο εργαλείο στα χέρια κάθε αναβάτη.

suzuki-gsx-r1000-2

Οι τελευταίες τεχνολογικές βελτιώσεις στον κινητήρα της GSX-R1000 ενδυναμώνουν περισσότερο τις επιδόσεις της. Το πλαίσιό της έγινε ακόμη πιο στιβαρό για καλύτερο έλεγχο. Διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 999 κυβικών εκατοστών με 198 ίππους να είναι έτοιμοι να τους τρέξεις στην πίστα και όχι μόνο. Το πλήρες βάρος της είναι 205 κιλά. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του είναι τα 17,5 λίτρα. Τιμή απόκτησης, περίπου, 16,000ευρώ.

Δείτε επίσης:

Στους δύο τροχούς: Ταξιδιάρικες μηχανές… πόλης!

Στους δύο τροχούς: Οδήγηση με «στυλ» στην πόλη!

Ελλαδικό
Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής στην Καλαμάτα. Έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN, ήταν υπεύθυνος της στήλης "στους δύο τροχούς", ενώ συνέγραφε μαζί με την Κάλλι Κολόζη τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".