Έχετε σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι να φύγει κανείς, ακόμη και εκούσια, από τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε; Αρκετά έως πολύ θα μπορούσαμε να πούμε. Ωστόσο, έχετε σκεφτεί πόσο όμορφο και ευτυχές είναι να αγαπήσει τελικά το μέρος που μετοίκησε, όσο τον τόπο καταγωγής του; Μια τέτοια περίπτωση θέλησε να μοιραστεί μαζί μας, η Μίνα Λόκα από το Αγρίνιο.

“Είμαι από το Αγρίνιο, έμεινα 2 χρόνια στη Καλαμάτα και κάποια στιγμή θέλω να γυρίσω πίσω… Αγάπησα αυτόν τον τόπο σα να γεννήθηκα εκεί.”

Μας μίλησε για τα σημεία που αγάπησε και τη γενικότερη εικόνα που σχημάτισε για την πόλη μας και τους κατοίκους της.

“Αυτό που λάτρεψα κυρίως είναι η θάλασσα! Το ιστορικό κέντρο… δε ξέρω τι να πω, δε χωράνε λόγια… Σε όποιο χωριό κι αν πήγα στο διάστημα που ήμουν εκεί, ήταν πανέμορφα. Έχετε τόσα όμορφα μέρη δίπλα σας, που πιστεύω θα πρέπει να τα αξιοποιήσετε […] Γνώρισα ανθρώπους που με στήριξαν”.

Η Μίνα ήρθε στην Καλαμάτα για να σπουδάσει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και έχει όνειρο να φτιάξει μια δική της επισιτιστική επιχείρηση,  στην οποία να αναδεικνύονται καθαρά τα δικά μας παραδοσιακά φαγητά με σκοπό, όπως μας λέει χαρακτηριστικά:

“Να δείχνουμε στους ανθρώπους που έρχονται να μας επισκεφθούν τη φιλοξενία μας, το φιλότιμό μας, όπως επίσης και ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε καινούργια πράγματα και κυρίως να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε μείνει μόνο στην ιστορία των προγόνων μας, αλλά γράφουμε τη δική μας”.

Τέλος, έκλεισε το μήνυμά της με μια ευχή για την πόλη μας και μία για την ίδια.

 “Μακάρι όλοι οι κάτοικοι της πόλης αυτής, να εκτιμήσουν την ιστορία, την παράδοση, την ομορφιά και πάνω απ’ όλα να παραμένουν δεμένοι. Σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστρέψω και έστω από μακριά προσπαθώ θα προωθήσω τη πόλη σας ως τον πιο όμορφο προορισμό για όλο τον χρόνο!

Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Μίνα για την πρωτοβουλία της να μοιραστεί μαζί μας όσα σκέφτεται και νιώθει για την Καλαμάτα, για την έμμεση στήριξή της προς την πόλη και να της ευχηθούμε να επιστρέψει πάλι εδώ, όπως το επιθυμεί.

Περιμένουμε και τη δική σας ανταπόκριση, τις δικιές σας εμπειρίες από την πόλη μας, είτε είστε από εδώ, είτε περάσατε ως επισκέπτες ή προσωρινοί κάτοικοι κάποια στιγμή της ζωής σας:

Email. kalamataingr@gmail.com

Facebook. /KalamataIn

Elladiko