Το φεστιβάλ “Μουσικές του Κόσμου” συναντά το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και το Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” σε ένα “Μικρό Χειμωνιάτικο Ταξίδι” με τέσσερις συναυλίες, τρία masterclass και ένα σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής από τις 15 έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2020.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου2020 ένα “ρεσιτάλ κιθάρας” του Δημήτρη Κοτρωνάκη στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 21:00 σε συνεργασία με το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. (Γενική είσοδος 5 ευρώ)

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 20:00, “Η ζωή και η αγάπη μιας γυναίκας” μία μουσική βραδιά από την ερωτική αναγέννηση στον εκλεκτικισμό του 20ου αιώνα με την σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και τον πιανίστα Γιάννη Αερινιώτη. (Γενική είσοδος 5 ευρώ)

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 20:00, τρεις σημαντικοί μουσικοί σε μια βράδια έκπληξη, ο Γιάννος Μαργαζιώτης στο βιολί, η Ai Motohashi στο πιάνο και ο Κόντρα Τενόρος Νίκος Σπανάτης. (Γενική είσοδος 5 ευρώ)

Τέλος την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας επιλεγμένοι μαθητές από το Young Talents School του Μουσικού σχολείου του Amsterdam θα συναντηθούν μουσικά με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
(Ελεύθερη είσοδος)

Ταυτόχρονα την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί ένα masterclass κιθάρας του Δημήτρη Κοτρωνάκη, ένα σεμινάριο Μουσικοκινητικής με τον Βασίλη Αναγνώστου και θα ξεκινήσει το 3ήμερο masterclass βιολιού και πιάνου με τους Γιάννο Μαργαζιώτη και Αλεξία Μουζά.

Ο κύκλος “Μουσικές του Κόσμου” διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να “αγκαλιάσει” όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.

Ο λόγος υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών άλλοτε συνοδευτικά, άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

Ελλαδικό