Η Mica eiO είναι μία νέα καλλιτέχνιδα, η οποία γράφει και ερμηνεύει μουσική… μουσική που συνδυάζει τον χαρακτήρα της pop με τον αέρα της soul. Ένα τυπικό set list μιας ζωντανής της εμφάνισης, άλλωστε, περιλαμβάνει, εκτός από τα δικά της originals, κομμάτια από Brandy, Blue Cantrell κ.α.

Όσο σπούδαζε μουσική, εργάστηκε κυρίως ως συνθέτρια και στιχουργός με βάση της το Λονδίνο ενώ παράλληλα, τραγουδούσε session στα New Wave drum ‘n’ bass sets και τις Κυριακές βρισκόταν στο Greenwich τραγουδώντας gospel. Το 2010, συνεργάστηκε με το τηλεοπτικό κανάλι Mega στο πλαίσιο του μουσικού τηλεοπτικού show “Just the two of us”, με την ιδιότητα της vocal coach. Το ντεμπούτο EP της με τίτλο “Magic Ball”, σαφώς επηρεασμένο από την soul μουσική, κυκλοφορεί από την “The Sound of Everything Records”.

Τον Μάιο του 2015 το “Fed Up”, κομμάτι από το ντεμπούτο EP της, μπήκε στην τελική δεκάδα των runner ups στον διαγωνισμό του Jumping fish για το support act του Robbie Williams. Στο πλαίσιο της προώθησης του EP της “Magic Ball”, η Mica eiO εμφανίζεται ζωντανά με την eiO band, η οποία αποτελείται από τους Πάνο Βασιλόπουλο στα τύμπανα, Δημήτρη Μπίκο στο ηλεκτρικό μπάσο και Γιώργο Σταυρουλάκη στην κιθάρα/guitar synths.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τη Mica eiO, η οποία μας μίλησε για τη μουσική, τις επιρροές της, τους στόχους της, αλλά και για το που μπορούμε να την ακούσουμε…

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Δεν προέκυψε, υπήρχε πάντα μέσα στην άκρη του μυαλού μου, σαν μία φυσική προέκτασή μου. Υπήρχε η ανάγκη να καλλιεργήσω την μουσικότητα μου, την φωνή μου και τον ρυθμό που είχα μέσα μου από μικρό παιδί.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;

Brandy, Lalah Hathahway, Eric Robertson, Pat Metheny, Jazz Standards,  Hip Hop music 90s vocal artists, grunge music, Keke Wyat κλπ.

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει ανεξάρτητα με τις μουσικές επιρροές; Υπάρχει κάτι που σου δίνει πάντα έμπνευση ή αλλάζει ανάλογα με τα βιώματά σου;

Δεν είχα εντοπίσει την πηγή που συγκεκριμένα με ενέπνεε, η έμπνευση δεν έχει πάψει να υφίσταται στην δημιουργική μου ρουτίνα, μιάς και ήταν /είναι καθημερινή διαδικασία. Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποίησα ότι είχα γίνει “παρατηρητής” και κατέγραφα τα πάντα σε στίχους. (Σε αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η hip hop μουσική).

mica-eio-theor…ano-ine-globa-1

Μέχρι σήμερα έχεις εστιάσει στην ξένη μουσική, θα ήθελες να ασχοληθείς και με την ελληνική;

Δεν θα έλεγα ότι έχω “εστιάσει” στην ξένη μουσική. Θεωρώ ότι η μουσική που κάνω είναι Global. Δεν είμαι συνδεδεμένη με το ελληνικό στίχο παρά μόνο με το Ελληνικό Hip Hop το οποίο αγαπώ.

Αλήθεια, τι είναι για εσένα μουσική;

Επικοινωνία, συναισθήματα, αυθορμητισμός,  ποίηση,  κίνηση,  εκτόνωση,  ενέργεια,  εικόνες.

Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις ότι παίζει και η εμφάνιση, εκτός από τη φωνή;

Ελάχιστο έως τεράστιο, ανάλογα με το είδος, το σκοπό και το μέγεθος του marketing που αφορά κάθε περίπτωση καλλιτέχνη.  Επίσης, η φωνή μπορεί να μην παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, αλλά το songwritting μεγαλύτερο, πάλι για τους ίδιους λόγους.

mica-eio-theor…ano-ine-globa-2

Όνειρα και στόχοι. Συγκλίνουν ή διαφοροποιούνται για εσένα;

Δεν κάνω όνειρα, αλλά βάζω μικρούς επιτεύξιμους στόχους και προχωρώ βήμα βήμα. Με αυτή την τακτική έχω κάνει όλα τα ¨όνειρά¨ μου πραγματικότητα.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

Δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες… υπάρχει αρκετή μουσική και αρκετές στιγμές για να ζήσω το σήμερα, το οποίο βρίσκω υπέροχο… Αυτό που επιθυμώ είναι να χτίσω ένα πιστό fanbase.

Ποια η σχέση σου με την Καλαμάτα;

Επισκέπτομαι την Καλαμάτα τα καλοκαίρια, μου αρέσει ο συνδυασμός με τις οργανωμένες παραλίες, καθώς και απολαμβάνω τις βόλτες στην αγορά, στα μικρά παραδοσιακά μαγαζιά.

Που μπορούμε να σε ακούσουμε;

Στις 18 Νοεμβρίου στην Mουσική σκηνή Faust με την μπάντα μου, σε ένα 2ωρο set με αρκετές δόσεις Bass centered ήχου, ιδανικό για αυτούς που αγαπούν τα pop – RnB, soulful ακούσματα.

Follow Mica Eio on:
twitter.com/Micaeio
www.facebook.com/MicaEio
www.reverbnation.com/micaeio
www.jumpingfish.gr/micaeio

Official site: www.micaeio.com
Ελλαδικό