Κατά το πρότυπο των αγώνων τραγουδιού που διοργάνωσε το 1991 ο Μάνος Χατζιδάκις σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, δύο νέους δημιουργούς παρουσιάζει κάθε εβδομάδα στην “ταράτσα” του και σε μορφή παραστάσεων ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Για τον λόγο αυτό υπήρξε και συμβολική η συμμετοχή της Κατερίνας Βουμβάκη στην επιτροπή που πραγματοποίησε την ακρόαση των νέων δημιουργών, που κλήθηκαν να παίξουν στην ᾽᾽Ταράτσα του Φοίβου᾽, η οποία είχε λάβει το Α΄ βραβείο στους χατζιδακικούς Αγώνες Τραγουδιού της Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο των παραστάσεων αυτών και του διαγωνισμού, οι νέοι δημιουργοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φοιβου Δεληβοριά και ύστερα από πολλές συμμετοχές και πάνω από 500 τραγούδια, οι 50 που διάλεξε η προκριματική επιτροπή παρουσίασαν τα τραγούδια τους μπροστά στην κριτική επιτροπή που αποτελούσαν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Δήμητρα Γαλάνη, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Μαρία Βουμβάκη και Κατερίνα Σταματάκη. Αυτοί που τελικά επιλέχθηκαν ήταν 24 στο σύνολο. Μεταξύ αυτών και η Τέρψη Κονταργύρη.

Η Καλαματιανή δημιουργός θα παρουσιάσει τη σύνθεσή της στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2017 στις τελευταίες παραστάσεις της “Ταράτσας του Φοίβου” με καλεσμένο τον Διονύση Σαββόπουλο.

Το έργο που θα παρουσιαστεί είναι σε μουσική της Τέρψης Κονταργύρη, ενορχηστρωμένο από τον κιθαρίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας Αντώνη Κουφουδάκη. Στις κιθάρες οι Αλέξανδρος Αρτεμίσιος και Νίκος Φουντουκίδης, ενώ στο κόντρα μπάσο ο Λάμπρος Παπανικολάου.

Σχετικά με την “Ταράτσα του Φοίβου”…

Ένα ολοκαίνουργιο στέκι με την πιο τεχνικολόρ θέα στο Γκάζι, που ο Φοίβος Δεληβοριάς το μεταμορφώνει σ’ένα παιδικό του όνειρο. Ένα «αναψυκτήριο» στη μέση της Αθήνας, ένα μουσικοθεατρικό θέαμα ποικιλιών, μια «Μάντρα» του 2017, σε μια πόλη εξίσου σκληρή, εξίσου “πεσμένη” και με εξίσου βαθειά επιθυμία να μαζευτεί κάπου ένα βράδυ και να ξαναβρεί το νήμα από εκεί που κόπηκε. Παρέα με έναν μόνιμο θίασο – από μάγους, μπουρλέσκ χορεύτριες, τραγουδίστριες, κορίτσια με κιθαρόνια – και 4 σπουδαίους μουσικούς. Με καλεσμένους από τον κόσμο της μουσικής όπως η Δἠμητρα Γαλἀνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Αργύρης Μπακιρτζής, η Μάρθα Φριτζήλα, του θεάτρου και του stand up comedy, που αλλάζουν κάθε εβδομάδα και κάνουν κάτι διαφορετικό απ’όσα συνηθίζουν.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Τέρψη Κονταργύρη και ελπίζουμε τη μεγάλη βραδιά του τελικού, όπου η “Ταράτσα του Φοίβου” θα ολοκληρώσει τον κύκλο της να είναι εκεί.

Ελλαδικό