Πάνω σε τρεις λοφίσκους και σε υψόμετρο 700 μέτρων, είναι χτισμένο ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας. Το όνομά του “Ελληνικό” και το προσωνύμιό του «Τρίλοφο». Ανήκει στην επαρχία Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας και, αν το αναζητάτε, θα το βρείτε μεταξύ Στεμνίτσας προς βορρά και Καρύταινας προς νότο.

elliniko-village-general-protasi-18

Επειδή εμείς το αναζητήσαμε και το επισκεφθήκαμε, να σας πληροφορήσουμε ότι η απόσταση από την Καλαμάτα είναι μόλις μια ώρα, παίρνοντας την εθνική οδό Καλαμάτας-Τριπόλεως και βγαίνοντας στην έξοδο για Μεγαλόπολη, ακολουθώντας τις πινακίδες για Ανδρίτσαινα, μέχρις ότου συναντήσετε την πινακίδα για Ελληνικό, σε μια μικρή διασταύρωση που δείχνει τον δρόμο για Καρύταινα, Στεμνίτσα και Δημητσάνα.

elliniko-village-general-protasi-20

Το Ελληνικό είναι ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της χώρας μας, ένας προορισμός μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας αφού, αν το επισκεφτείτε, θα υπάρχουν σίγουρα φορές που θα σας κάνει να αναρωτιέστε που βρίσκεστε.

elliniko-village-general-protasi-16

Αυτό που μας έκανε εντύπωση πριν ακόμη φτάσουμε στον προορισμό μας, παρατηρώντας το τοπίο γύρω μας κατά τη διάρκεια της διαδρομής, είναι ότι η Ορεινή Αρκαδία παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, στην παράδοση και στη φυσική ομορφιά.

elliniko-village-general-protasi-1

Μετά από λίγες στροφές και μέσα από ένα καταπράσινο και γραφικό δρόμο, συναντήσαμε την κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδος του Ελληνικού, όπου φιλοξενεί τα μαγαζιά και τα καφενεία του χωριού. Περνώντας από τον πλακόστρωτο δρόμο της πλατείας του χωριού, λοιπόν, προσέξαμε το μεγαλοπρεπές διώροφο διδακτήριο του άλλοτε 3θέσιου δημοτικού σχολείου που σήμερα δεν λειτουργεί. Αλλά και το ηρώο που είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που έπεσαν στους πολέμους της πατρίδας, μπορούμε να πούμε ότι μας κίνησε το ενδιαφέρον.

elliniko-village-general-protasi-17

Αφού παρκάραμε το αυτοκίνητο, βρεθήκαμε αμέσως να κάνουμε μια σύντομη βόλτα στα γραφικά δρομάκια, θαυμάζοντας τα αρχοντικά πέτρινα σπίτια και το φυσικό τοπίο. Μετά από μια μικρή ή και μεγάλη περιήγηση, ήρθε η ώρα να γευτούμε τις τοπικές γεύσεις. Η ταβέρνα Γεωργαντά ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν.

Μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, που κρατάει εδώ και τρεις γενιές. Η παραδοσιακή ταβέρνα «Γεωργαντά» βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, ήδη από το 1896. Η παραδοσιακή κουζίνα σε συνδυασμό με την ευγενική εξυπηρέτηση και την ιδιαίτερη διακόσμηση, έχουν κάνει την επιχείρηση να ξεχωρίζει.

taverna-7

Περιηγηθείτε “εικονικά” στον χώρο:

Δείτε περισσότερα για την ταβέρνα “Γεωργαντά”

Επειδή, όμως, μία ημέρα ποτέ δεν είναι αρκετή στην Ορεινή Αρκαδία και επειδή η νύχτα στο Ελληνικό είναι ακόμη πιο μαγική, υπάρχουν επιλογές για να μείνετε. Ο ξενώνας Γόρτυς και το Elafos Natural Boutique Hotel Spa είναι οι καλύτερες για να περάσετε τη νύχτα σας.

Με σύνθημά του «Η φιλοξενία όπως θα έπρεπε να είναι» και με τη δύναμη του μύθου, τη μαγεία της φύσης και τη ζωντανή μνήμη, ο ξενώνας «Γόρτυς» σας προσκαλεί να ζήσετε την αυθεντική εμπειρία της Ορεινής Αρκαδίας όπως την ονειρεύεστε.

gortys-5

Περιηγηθείτε “εικονικά” στον χώρο:


Δείτε περισσότερα για τον ξενώνα “Γόρτυς”

Το Elafos Natural Boutique Hotel Spa είναι ένας ολοκαίνουριος χώρος που ανεβάζει τον πήχη σε όλα τα επίπεδα. Οι επτά πέτρινες σουίτες με τζάκι υπόσχονται απίστευτη χαλάρωση, μιας και είναι προσεγμένη ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια σε κάθε μια από αυτές.

elafos-elliniko-12

Περιηγηθείτε “εικονικά” στον χώρο:

Δείτε περισσότερα για το «Elafos Natural Boutique Hotel Spa»

Το Ελληνικό με το πλούσιο πράσινο και με το ευχάριστο και υγιεινό κλίμα που διαθέτει, προσελκύει τους τουρίστες και γοητεύει τους απόδημους και ξένους που παραθερίζουν στο χωριό όλες τις εποχές του χρόνου ενώ τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα αποτελεί κλασσικό προορισμό απόδρασης.

Ας απολαύσουμε το τοπίο μέσα από κάποιες φωτογραφίες…

elliniko-village-general-protasi-14

elliniko-village-general-protasi-11

elliniko-village-general-protasi-10

elliniko-village-general-protasi-7

elliniko-village-general-protasi-13

elliniko-village-general-protasi-4

Σε όποιον δεν έχει επισκεφτεί την Ορεινή Αρκαδία και τα χωριά της, εμείς το μόνο που σίγουρα μπορούμε να του προτείνουμε είναι να το πράξει άμεσα κάνοντας την αρχή και ένα είναι σίγουρο: θα υπάρξει και συνέχεια…

Ελλαδικό