Με τη συμμετοχή 35 εκθετών από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, την Αττική και την Κρήτη, με τον κόσμο να αγκαλιάζει για άλλη μια φορά τη διοργάνωση και με τα αγροδιατροφικά και τα λοιπά τοπικά προϊόντα των παραπάνω περιοχών, πραγματοποιήθηκε η 6η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον».

Η έκθεση, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση κόσμου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, από την Πέμπτη 31 Αυγούστου και μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, με τα εγκαίνιά της να πραγματοποιούνται την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στον χώρο δυτικά του Αναψυκτηρίου.

Οι επισκέπτες που βρέθηκαν στον χώρο του πάρκου αυτές τις ημέρες είχαν την ευκαιρία να δουν, να δοκιμάσουν αλλά και αγοράσουν τρόφιμα, ποτά και φυσικά καλλυντικά. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές γευσιγνωσίες ελαιολάδου, οι οποίες έλαβαν χώρα την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 2 του μήνα, στον χώρο της Έκθεσης, στο περίπτερο του Σχολείου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου.

Διάφορες επιπλέον εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς διοργανώθηκαν παράλληλα με την έκθεση, με τα δρώμενα του τρύγου και της οινοποίησης την τελευταία ημέρα από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας «ΜΕΣΚ», να τραβούν τα βλέμματα, να θυμίζουν στους παλιούς και να μαθαίνουν στους νεότερους τη σημασία της διαδικασίας του ετήσιου κύκλου της αγροτικής παραγωγής.

Οι παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο «ΞΕΝΙΑ», την Ακαδημία Χορού «ΑΠΟΛΛΩΝ & ΑΡΤΕΜΙΣ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαιϊκων «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», το τουρνουά μπάσκετ από τον Σύλλογο πεζοπόρων ορειβατών Καλαμάτας ΕΥΚΛΗΣ, 0ι διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας και η ζωγραφική για παιδιά και το σκάκι από το ΚΕΘΕΑ, συνέθεσαν, επίσης, ιδανικά το όλο σκηνικό της έκθεσης.

 Δείτε εδώ ένα βίντεο από την έκθεση… 

Ελλαδικό