Ελλαδικό

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα εορτασθεί και φέτος η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, σε όλη τη Μεσσηνία!

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, το Σάββατο 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής και ώρα 19:30, θα
χοροστατήσει στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης.

Την Κυριακή 15 Αυγούστου, κυρία ημέρα της εορτής, και ώρα 7:00, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα τελέσει την θεία λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.

ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, θα τελεστούν οι παρακάτω ακολουθίες:

Στις 14 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 19:30 το απόγευμα, μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον κ. Γαβριήλ.

Στις 15 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, αρχιερατικός πανηγυρικός όρθρος. Στις 8:30 το πρωί, υποδοχή της ιερής και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, η οποία θα κατέβει από το Καθολικό (χωρίς λιτανεία), από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Στη συνέχεια, θα τελεστεί αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 19:30, πανηγυρικός μεθεόρτιος εσπερινός και ιερή παράκληση.

Δευτέρα 16 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, πανηγυρικός όρθρος. Στις 8.30 το πρωί, θεία λειτουργία και στη συνέχεια θα τελεστεί το καθιερωμένο κτιτορικό μνημόσυνο των αείμνηστων κτιτόρων της μονής, Συμεών και Θεοδοσίου και πάντων των προαπελθόντων πατέρων και αδελφών αυτής.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ (ΚΑΘΟΛΙΚΟ)

Στις 14 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, όρθρος κι πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 19:00, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Στις 11 το βράδυ, πανηγυρική αγρυπνία και κατά το μοναστηριακό τυπικό θα ψαλούν τα εγκώμια προς τιμήν της Θεοτόκου, μπροστά από την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας και θα τελεστεί η θεία λειτουργία.

Στις Κυριακή 15 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, ιερή παράκληση και κάθοδος της ιερής εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας (χωρίς λιτανεία, λόγω των επιβληθέντων υγειονομικών μέτρων) προς τη Μονή Βουλκάνου.

ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ

Στις 14 Αυγούστου: Στις 19:30, ο μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόµου.

Στις 15 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, ο όρθρος και η αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Στις 19:00, ο εσπερινός και τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η μονή υπενθυμίζει ότι η Πολιτεία έχει επιφέρει την επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19.

ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΚΕΛΛΑΡΙΑΣ σ

Στις 14 Αυγουστού και ώρα 8:30 μ.μ., θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Στις 15 Αυγούστου, κυρία ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι κατά το ως άνω διήμερο θα τεθεί σε προσκύνημα η Ιερά και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας
Χρυσοκελλαριώτισσας, η οποία τον υπόλοιπο χρόνο φυλάσσεται εκτός Ιεράς Μονής, λόγω ότι αυτή στερείται Μοναζουσών.